1. HABERLER

  2. KOMEK “ALTIN DOKUNUŞLAR – SELÇUKLU’DAN GÜNÜMÜZE” SERGİSİ AÇILDI

KOMEK “ALTIN DOKUNUŞLAR – SELÇUKLU’DAN GÜNÜMÜZE” SERGİSİ AÇILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın “Altın Dokunuşlar-Selçuklu’dan Günümüze” isimli sergisi 104 branşta 2014 eserle açıldı....

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın “Altın Dokunuşlar-Selçuklu’dan Günümüze” isimli sergisi 104 branşta 2014 eserle açıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın her alanda geliştiğini, güçlendiğini ve yeryüzünün en önemli şehirleri arasında yeniden kendine yer bulduğunu belirterek, Konya gelişiminin bir göstergesini de KOMEK’in ortaya koyduğunu söyledi.

 

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın “Altın Dokunuşlar – Selçuklu’dan Günümüze” isimli sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, KOMEK İşaret Dili Kursu öğrencilerinin eşliğinde hep birlikte İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

MECLİS ÜYELERİ HUZUR HAKLARINI SOMA’YA BAĞIŞLADI

Konuşmasına Soma’da yaşanan maden faciasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya olarak Soma’ya ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Gençlik Meclisi üyelerinin ve Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi uzmanlarının Soma’da yakınlarını kaybedenlerin acılarını paylaşmak için bölgede bulunduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “Büyükşehir Belediye Meclisimiz geçtiğimiz hafta Soma’daki kardeşlerimize, yetimlere destek kararı aldı ve ilk olarak meclis üyelerin Mayıs ayı huzur hakları oraya bağışlandı. Bundan sonraki süreçte de elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

KOMEK’in Balkanlardaki kurs merkezlerinden gelen öğretmenlerin de sergi açılışında hazır bulunduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Bosna Hersek’te ve Balkanlar’da yaşanan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Akyürek, Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi’nin Pazartesi günü Konya’ya geleceğini ve Konya olarak Bosna Hersek’teki acıları hafifletmek için yapılabilecekleri görüşeceklerini dile getirdi.

KONYA HER ALANDA GELİŞİYOR

Konya belediyeleri olarak Konya’yı geçmişi kadar görkemli ve başarılı bir geleceğe hazırlamak için yola çıktıklarını, Konya’nın 21. yüzyılın en önemli şehirlerinden birisi olarak yeniden ortaya çıktığını kaydeden Başkan Akyürek, Konya’nın her alanda geliştiğini, güçlendiğini ve yeryüzünün en önemli şehirleri arasında yeniden kendine yer bulduğunu vurguladı.

KOMEK’TE 200 BİN KURSİYERE ULAŞTIK

Konya’da bir yıl içinde bine yakın etkinlik gerçekleştiğini, bunun da Konya’nın 21. yüzyıla damga vuracak şehirlerden birisi olacağının göstergesi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Konya gelişiminin bir göstergesini de KOMEK’in ortaya koyduğunu ifade etti. Başkan Akyürek, “Yola çıktığımızda birkaç yüz öğrencimiz, birkaç öğretmenimiz vardı. Şu anda 175 branşta, 32 kurs merkezinde 200 bine ulaşan kursiyerimizle yolumuza devam ediyoruz. KOMEK’in bugünlere gelmesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sergimizde Selçuklu ve Osmanlı hayatından kesitler yansıtılacak. 104 branşta 2014 eserin yer aldığı sergimize tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” diye konuştu.

KONYA’YA HEP BİRLİKTE DAHA İLERİ TAŞIYALIM

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, milli ve manevi değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın en güzel yolunun sanat olduğunu belirterek, sergide emeği geçen herkesi tebrik etti.

Konya Valisi Muammer Erol da, büyük emekler verilerek bugüne getirilen KOMEK’te emeği geçenlere ve kursiyerlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yaşanacak şehirlerin başında gelen Konya’nın daha ileri gidecek potansiyele sahip olduğunu, gönül birliği ile hep birlikte hareket ederek bunun başarılabileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından farklı branşlarda KOMEK’te eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verilirken; serginin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Muammer Erol, Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve davetliler daha sonra hep birlikte sergiyi gezerek bilgi aldı.

Serginin açılışına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya Valisi Muammer Erol’un eşi Nazmiye Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in eşi Fatma Akyürek, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Hasibe Özlem Çepni, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun ile çok sayıda davetli katıldı.

Çok sayıda etkinliğin de gerçekleştirileceği KOMEK’in “Altın Dokunuşlar – Selçuklu’dan Günümüze” isimli sergisi  31 Mayıs akşamına kadar her gün 10.00 – 22.00 arası açık kalacak.

 

foto_4 foto_3 foto_2 foto_1

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.