1. HABERLER

  2. Konya Bir Bütün Olarak Marka Şehir Olacak

Konya Bir Bütün Olarak Marka Şehir Olacak

             Belde buluşmalarını Karatay ve Selçuklu İlçeleri’ne bağlı beldelerde sürdüren...

A+A-
             Belde buluşmalarını Karatay ve Selçuklu İlçeleri’ne bağlı beldelerde sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni kanunla Konya’da kalkınmışlık dengesi oluşturmak istediklerini söyledi. Konya’nın 7-8 ilçesi Türkiye’nin en zengin ilçeleri arasında yer alırken; 7-8 ilçesinin en fakir ilçeler arasında olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Bu gelişmişlik farkını gidermezsek o zaman iç göç daha da artar ve Konya bir bütün olarak marka şehir olma özelliğini kazanamaz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belde buluşmalarını Karatay ve Selçuklu İlçeleri’ne bağlı beldelerde sürdürerek vatandaşlarla görüştü.Karatay’ın Yarma, İsmil, Ovakavağı, Hayıroğlu ile Selçuklu’nun Sızma, Başarakavak ve Tepekent beldelerinde gerçekleşen programlara Başkan Akyürek ile birlikte Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, AK Parti Selçuklu, Meram ve Karatay İlçe Başkanları ve muhtarlar katıldı.KONYA’DA KALKINMIŞLIK DENGESİ OLUŞACAK

Yeni Büyükşehir Yasası’nın kazanımlarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni kanunla Konya’da kalkınmışlık dengesi oluşturmak istediklerini söyledi. Konya’nın 7-8 ilçesinin Türkiye’nin en zengin ilçeleri arasında yer alırken; 7-8 ilçesinin de en fakir ilçeler arasında olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Bu gelişmişlik farkını gidermezsek o zaman iç göç daha da artar ve Konya bir bütün olarak marka şehir olma özelliğini kazanamaz. Şu anda şehir merkezimiz artık Avrupa’da ve dünyada tanınan bir konuma yükseldi. Konya belediyeciliği şu anda uluslararası kuruluşların yönetiminde yer alarak şehrimizin yükselişini temsil ediyor. Fakat Türkiye’nin en fakir ilçelerinden 7-8 tanesi hala Konya’daysa merkez gelişimi Konya’nın bir bütün olarak gelişimini sağlamaz. Bu dengesizliği de gidereceğiz” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Yeni Büyükşehir Yasası’nın bir milat olduğunu belirterek, kanunun getirilerinin tüm belde ve köylerde görüleceğini dile getirdi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçesi’ne bağlı beldelerin ihtiyaçlarını belli bir program dahilinde gerçekleştireceklerini belirterek, hizmetlerin devamı için halkın desteğinin artarak devamını diledi.

AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, Yeni Büyükşehir Yasası ile tüm belde ve köylerin şehir merkezindeki mahallelerle aynı hizmeti alacağını vurgulayarak, yeni yasayla birlikte Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile koordinasyon içinde hizmet vereceklerini dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da, Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yeni kanunun uygulanabileceğini yaptıkları çalışmalarla seçimlerden önce ortaya koyduklarını belirterek teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.