1. HABERLER

  2. Konya, Bosna Hersek Halkının Yanında

Konya, Bosna Hersek Halkının Yanında

Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko ile görüşen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaşanan sel felaketinin ardından Konya’nın...

A+A-
Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko ile görüşen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaşanan sel felaketinin ardından Konya’nın kardeş şehri Saraybosna’ya ve Bosna Hersek’e gereken katkıyı sağlayacağını söyledi.

Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Bosna Hersek’i ve Balkan ülkelerini etkileyen sel felaketi ile ilgili bilgi veren Büyükelçi Dzanko, felakette 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 milyon kişinin de etkilendiğini, bunun da Bosna Hersek nüfusunun 3’te biri anlamına geldiğini vurguladı. Büyükelçi Dzanko, Bosna Hersek’te ilk kez böyle büyük bir felaket yaşandığını belirterek, Kızılay ve AFAD’ın felaketin ardından bölgeye geldiğini de hatırlattı. Yaşanan felaket nedeniyle Büyükelçi’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hem yerel yönetimler, hem de işadamlarının Bosna Hersek’e gereken desteği vereceklerini söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Saraybosna ile kardeş şehir olduğunu anımsatan Başkan Akyürek, bölgeye bir heyet göndereceklerini ve ihtiyaçları yerinde tespit ederek yardımda bulunacaklarını dile getirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ercan Uslu’nun da hazır bulunduğu ziyaretin sonunda Başkan Akyürek, Büyükelçi Dzanko’ya çini sikke ile Mesnevi’nin Boşnakça tercümesini hediye etti.

 

bosna_buy_b_3 bosna_buy_b_2

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.