1. HABERLER

  2. Konya, Dünyayı Etkileyen Bir Şehir

Konya, Dünyayı Etkileyen Bir Şehir

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Konya’nın Türk-İslam medeniyetine damgasını...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Konya’nın Türk-İslam medeniyetine damgasını vurmuş en önemli şehirlerden birisi olduğunu, sadece Türkiye’yi değil, dünyayı etkilediğini söyledi. Bakan Işık, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nin dünyaya örnek gösterecekleri bir proje olduğunu belirterek, Başkan Akyürek’e teşekkür etti.

Çeşitli toplantılara katılmak üzere Konya’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın geçmişten gelen bir belediyecilik geleneği olduğunu, şehir merkezinin çok geliştiğini, Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından şehrin tamamının gelişmesi için yoğun olarak çalıştıklarını dile getirdi. Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile en önemli işbirliğini Bilim Merkezi’nde yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, Konya Bilim Merkezi’nin dünyanın sayılı bilim merkezleri arasına girdiğini vurguladı. TÜBİTAK desteği ile yaptıkları Konya Bilim Merkezi’nde önemli bir model ortaya koyduklarını belirten Başkan Akyürek, Bilim Merkezi’nin işletmesini ve yönetimini Konya’daki kurum ve kuruluşlarla birlikte yaptıklarını söyledi. TÜRK-İSLAM MEDENİYETİNE DAMGA VURMUŞ BİR ŞEHİR Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da Konya’nın Türk-İslam medeniyetine damgasını vurmuş en önemli şehirlerden birisi olduğunu, sadece Türkiye’yi değil, dünyayı etkilediğini ifade etti. Konya’nın şehirleşme yapısının da Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Bakan Işık, “Şehirlerin planlanması, imarı ve yapılaşması önemli ama bunların yanında medeniyetin de imarımıza yansıması gerekiyor. Son zamanlarda yapılan çalışmalar gerçekten takdire değer. Bu konuda daha hassas olmalıyız. Hala 200 yıl öncesinden daha ileri bir mimari üretemediysek kendimizi sorgulamalıyız. Selçuklu ve Osmanlı mimarisini modern mimari ile birleştirerek şehirlerimize dışarıdan gelen insanların Türk-İslam mimarisinden etkilenmesini sağlamamız gerekiyor. Bu noktada Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları takdirle izliyoruz” dedi. KONYA BİLİM MERKEZİ’Nİ DÜNYAYA ÖRNEK GÖSTERİYORUZ Türkiye’nin geleceğini garanti altına almanın yolunun bilimi seven, kendi değerleriyle donanmış, girişimcilik ruhuna ve verimlilik kültürüne sahip kuşaklar yetiştirmekten geçtiğini vurgulayan Bakan Işık, şöyle devam etti: “Bilimin toplumda önemsenmesi için bilim merkezleri en önemli adımlardan biri. Sayın Başkan’ın Türkiye’ye bu noktada öncülük yapması bizim takdir ettiğimiz ve değer verdiğimiz bir konu. Konya Bilim Merkezi dünyaya örnek gösterebileceğimiz bir proje oldu. Bu merkezler bizi çok daha farklı yerlere taşıyacak.” Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek, Bakan Işık’a Mesnevi ve çini sikke hediye ederken; Bakan Işık da Başkan Akyürek’e vazo hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.