1. HABERLER

  2. Konya Kültür Gezileri Sürüyor

Konya Kültür Gezileri Sürüyor

Ereğlili Bayanlar Tarihe Tanıklık EdiyorEreğli Belediyesinin bayanlara yönelik Konya’ya düzenlediği kültür gezileri devam ediyor. Haftada bir gün gerçekleşen...

A+A-

Ereğlili Bayanlar Tarihe Tanıklık Ediyor

Ereğli Belediyesinin bayanlara yönelik Konya’ya düzenlediği kültür gezileri devam ediyor. Haftada bir gün gerçekleşen kültür gezisine Ereğlili bayanlar büyük ilgi gösteriyor.

Düzenlenen kültür gezilerindeki hedefin Ereğlili vatandaşlara tarih bilincini aşılamak, Konya’nın görülmeye değer tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi ve tanıtılması olduğunu kaydeden Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Bu doğrultuda bayanlara yönelik başlattığımız Konya kültür gezileri devam ediyor. Haftada bir gün Konya’ya uğurladığımız vatandaşlarımızın tarihe tanıklık etmeleri, kültürel mirasa sahip çıkmaları istiyoruz” dedi.

Konya’nın Selçuklulara başkentlik yapmış bir kültür şehri olduğunu ifade eden Özgüven, “Konya sadece Selçuklulara başkentlik değil Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı’ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Bu izleri Ereğli halkına özellikle de bayanlarına göstermek ve tanıtmak istiyoruz. Her Perşembe Belediyemizi arayarak kaydını yaptırmak suretiyle geziye katılmak istediğini bildiren bayanlarımızı Konya’ya uğurluyoruz. Bu gezinin geleneksel hale getirilmesini, gezilerin önümüzdeki yıllarda Konya ile sınırlı kalmamasını ve diğer illere de yapılmasını düşünüyoruz” diye konuştu.

Konya gezisine katılan bayanlar ise Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e ve emeği geçen Belediye çalışanlarına teşekkür ederek, “Başta Mevlana olmak üzere Alaaddin Keykubat Camii, İnceminare Taş ve Ahşap Eserler Müzesi, Aya Elena Kilisesi ve Sille bölgesindeki birçok tarihi yerleri gezerek tanıma fırsatı bulduk. Böyle etkinliğe imza atan Belediyemize ve Başkanımız Özkan Özgüven’e teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.