1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. Konya'da toplu ulaşıma ek sefer kararı!
Konya'da toplu ulaşıma ek sefer kararı!

Konya'da toplu ulaşıma ek sefer kararı!

​​​​​​​Konya'da 14 Eylül Pazartesi gününden itibaren toplu ulaşımda bazı değişiklikler yaşanacak. Değişiklik Büyükşehir Belediyesi'nin mobil uygulaması ATUS'ta yayınlanacak.

A+A-

Konya'da 14 Eylül Pazartesi gününden itibaren toplu ulaşımda bazı değişiklikler yaşanacak. Değişiklik Büyükşehir Belediyesi'nin mobil uygulaması ATUS'ta yayınlanacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan duyuru şöyle:

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği toplu taşıma araçlarında ruhsatta izin verilen ayakta yolcu taşıma kapasitesi yüzde 50 olarak belirlenmiştir. Bu karara göre belediyemize ait solo otobüslerde koltuk haricinde izin verilen ayakta yolcu sayısı ortalama 29 kişi, körüklü otobüslerde ise koltuk haricinde izin verilen ayakta yolcu sayısı ortalama 49 kişidir.

Şu anda yüzde 35-40 bandında olan doluluk oranımız günlük takip edilmektedir.

Son dönemde alınan ulusal ve yerel kararlar sonucu değişkenlik gösteren yolculuk hareketleri, güzergah ve sefer bazlı yolcu sayıları ATUS verileri üzerinden incelenerek yolcu yoğun olan otobüs hatlarına ilave seferler verilmiştir.

14 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak yeni sefer saatlerine atus.konya.bel.tr adresi ile mobil cihazlardan Konya uygulaması Akıllı Ulaşım bölümünden ulaşılabilecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.