1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. KONYALI BALIKÇILAR İVRİZ BARAJINDA MAHSUR KALDI
KONYALI BALIKÇILAR İVRİZ BARAJINDA MAHSUR KALDI

KONYALI BALIKÇILAR İVRİZ BARAJINDA MAHSUR KALDI

Halkapınar İlçesinde Akşam saatlerinde balık tutmaya, İvriz barajında baraj gölüne botla açılan balıkçılar rüzgâr mağduru olarak barajda mahsur kaldı. Balıkçılar 3 saat sonra itfaiye ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

A+A-

Konya’dan balık tutmak için İvriz barajına gelen kafadarlar bindikleri bot ile baraj gölüne açıldı. Kıyıdan uzaklaşan iki balıkçı baraj gölünün ortasında ki bir adacığa indi, indikleri adacıkta balık tutmak için uğraş verir iken esen rüzgâr ise botu bıraktıkları yerden sürükleyerek uzaklaştırması sonu iki balıkçı baraj gölünün ortasında bulunan adada çaresiz bir şekilde mahsur kalır, kıyıdan uzak olan adacıkta kalan balıkçılar sesini duyurabilmek için her yola başvurur kendileri gibi baraj gölünde bulunan ve balık tutmaya gelen balıkçılarasesini duyurdu.

BALIKÇILARI İTFAİYE KURTARDI

Mahsur kalan balıkçıları durumunu ekiplere bildirenvatandaşlar. jandarma, polis, sağlık ekipleri ve itfaiyeye bildirmesi sonucu olay yerine seferber olan çok sayıdaekip,  rüzgâr ve dalgalar nedeniyle geri dönemeyip, mahsur kalan balıkçıları kurtarmak için yoğun bir çaba sarf eden ekipler, Daha sonra balıkçılardan temin edilensandal ile balıkçıların mahsur kaldıkları adacığa ulaştı. Yapılan başarılı bir operasyon ilemahsur kalan balıkçılar kurtardı.

Konya’dan İvriz baraj gölüne balık tutmaya gelen balıkçılar kurtarma ekiplerine ise yaşadıkları kabusu anlatırken,Buradagecenin karanlığında yapılan başarılı çalışma ile balıkçılar yaşadıkları kâbustan kurtarıldı.

Ekipler ise baraj gölünün tehlikesini ve bu tehlikenin gece daha fazla olduğunu balıkçılara söyleyerek bu konuda kendilerini uyardıkları görüldü.

Mağdur balıkçılar ise yapılan operasyon sonrasında ekiplere teşekkür etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.