1. HABERLER

  2. Koreliler Ereğli’yi Unutmuyor

Koreliler Ereğli’yi Unutmuyor

Türkiye’ye ziyarete gelen Korelilerin önemli bir kısmı her yıl Ereğli’yi ziyaret etmeden ülkelerine dönmüyor. Ziyarette, Ereğli ile Gwangjin arasında...

A+A-

Türkiye’ye ziyarete gelen Korelilerin önemli bir kısmı her yıl Ereğli’yi ziyaret etmeden ülkelerine dönmüyor. Ziyarette, Ereğli ile Gwangjin arasında yapılan kardeş şehir anlaşması önemli bir sebep teşkil ediyor.

 

Her yıl Türkiye’ye gelen çok sayıdaki Koreli turist, ülkemizin önemli kentlerini ve tarihi mekanlarını ziyaret etmenin yanı sıra Ereğli’ye de mutlaka uğrayıp, kardeş oldukları şehir ve halkı hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor.

Son olarak Türkiye’ye gelen üç Koreli üniversite öğrencisi Gwangjin ile kardeş şehir olan Ereğli’yi daha yakından tanımak, sosyal ve kültürel anlamda bir bağ kurmak istemeleri nedeniyle Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’yu makamında ziyaret ederek, çeşitli konularda karşılıklı bilgi alış verişinde bulundular.

Gezdikleri her yerin ve yapılan konuşmaların sürekli notlarını tutan Koreli üniversite öğrencileri Kwang Se, Chu Eun ve Yong Un, özellikle Türkçelerini geliştirmeye çalışmaları ile dikkat çektiler. Kore’den ilk defa Türkiye’ye geldiklerini ve Ereğli’yi çok merak etmeleri nedeniyle Türkiye gezilerine İstanbul’dan sonra Ereğli’den devam ettiklerini vurgulayan gençler, tarihten gelen Türk- Kore ilişkilerinin ülkelerinde çok önemsendiğini ifade ettiler.

Kardeş şehir olmadan çok daha öncede Kore ve Türkiye’nin kardeş ülkeler olduğunu dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, yapılan ziyaretten büyük bir memnunluk duyduklarını söyledi.

Başkan Oprukçu, Türklerin Orta Asya’dan gelen bir millet olduğunu, gelinen topraklar ile Kore’nin komşu ülkeler olması nedeniyle çok eski tarihlerden itibaren kültürel ve ticari ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek, “Kore savaşı ile tarihten gelen komşuluk ilişkileri daha da ilerleyerek kardeşliğe dönüştü. Kore’nin özgürlüğü için bu topraklarda şehit düşen askerlerimiz, hala oradaki şehitlikte ebedi istirahatlarını yapıyorlar. Şu anda da Ereğli ve Gwangjin arasındaki kardeş şehir anlaşması ile tarihsel ilişki taçlandırılmış oldu. Her yıl yüzlerce Koreli dostlarımızı Ereğli’de ağırlamaktan sonsuz bir mutluluk duyuyoruz ve kendilerine yeniden hoş geldiniz diyoruz” dedi.

Koreli üniversite öğrencileri birkaç gün Ereğli’nin sosyo- kültürel konularını inceledikten sonra Türkiye’nin diğer bölgelerinde de gezilerine devam ederek ülkelerine döneceklerini açıkladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.