1. HABERLER

  2. MADENİ EŞYE SANATKARLAR ODASININ YENİ BAŞKANI ARİF DEMİRBAŞ OLDU

MADENİ EŞYE SANATKARLAR ODASININ YENİ BAŞKANI ARİF DEMİRBAŞ OLDU

Ereğli Madeni Eşya Sanatkarları Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Ereğli Kültür Merkezinde gerçekleşen genel kurulda 2 aday başkanlık için yarıştı....

A+A-

Ereğli Madeni Eşya Sanatkarları Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Ereğli Kültür Merkezinde gerçekleşen genel kurulda 2 aday başkanlık için yarıştı. …. Üyenin oy kullandığı seçimlerde 367 oy alan Arif Demirbaş  başkanlığa seçildi. Abdullah Yıldırım  339  Arif Demirbaş 367  Oy aldı.

Divanın oluşmasının ardından Oda Başkanı Abdullah Yıldırım, 4 yıllık faaliyet raporunu okudu. 4 yıllık süreçte üyeleri bir çok defa fuara götürdüklerini, İş-Kur ile ortak çalışarak 50 gence iş bulduklarını, Yeni Sanayi Sitesi için Ereğli belediye Başkanı ile görüştüklerini ve Organize Sanayi karşısında 300 iş yeri için söz aldıklarını söyledi.

Gündem maddelerinin okunup kabul edilmesinin ardından söz alan Oda Başkan adayı Arif Demirbaş, “Buradaki görüş alışverişi sorunlarımızın önümüzdeki süreçte çözümü için çok önemlidir. Özellikle yeni sanayimizin çok önemli sorunları vardır. Mobesi bunların başında gelmektedir. Cami ve cami altındaki dükkanların çözümü de önem arz etmektedir. Kosgeb’ten krediler çıkmamaktadır. Bunun için yeterli mücadele gösterilmiyor. Ayrıca banka faiz oranlarını birebir görüşüp düşüreceğiz. Medaş elektrik saatlerini değiştiriyor. Benim esnafım kendi de değiştirir ancak medaş’ın elemanları değiştiriyor. Fiyat farkı yaşanıyor ve mağdur olan benim esnafım oluyor. Kaçak çalışan çok kişi var. Bunların hepsine çözüm üreteceğiz” dedi.

Abdullah Yıldırım ise, “Mobese ile ilgili bir çalışma yaptık. Esnafımızın talebi doğrultusunda yaptığımız görüşmelerde 20 bin TL’ye anlaşma sağladık. Ancak Medaş’ın alt yapı çalışmaları nedeniyle sarktı. Dernek kurduk ve bundan sonra dernek yönetimi konuyla ilgilenecek. Kosgeb projeye dayalı

Sanayici ve tüccara açık esnafa değil. Bankanın faiz oranlarını indirmesi bizim istediğimiz yada yapacağımız görüşmelere bağlı değildir. Ben ne milletvekili nede hükümet değilim gücümüz yetmez. Kaçak işçi konusu ise tamamen müteahhitlerin yaratmasıdır. Biz yapamayacağımız işlerin sözünü vermiyoruz. Kanunun öngördüğü çizgiler içerisinde esnafımızın sorunlarını aşmaya çalışıyoruz. Bugün burada son sözü sizler söyleyeceksiniz. Tercihinize saygı duyacağımızı belirtmek istiyorum. Arif arkadaşımızı seçerseniz elini sıkar başarılar dilerim” diye konuştu.

Yapılan seçimler sonrası Oda Başkanlığına Arif Demirbaş getirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.