1. HABERLER

  2. AKSARAY

  3. Malaklı köpeği hırsızlığı anbean güvenlik kamerasında
Malaklı köpeği hırsızlığı anbean güvenlik kamerasında

Malaklı köpeği hırsızlığı anbean güvenlik kamerasında

ÇALINAN 'MALAKLI' KÖPEĞİNİ BULANI ALTINLA ÖDÜLLENDİRECEK

A+A-

Piyasa değeri yaklaşık 30 bin TL olan 5 yaşındaki 'Malaklı' köpeği, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından köpek çiftliğinden çalındı.

Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansırken, çiftlik sahibi Yaşar Bedenli, "Çocuk gibi baktığım köpeğimin çalınmasıyla yıkıldım. Bulana, görene ve haber verene yarım altın vereceğim" dedi.

Olay, 5 Ekim günü saat 06.30 sıralarında, Aksaray’ın Topakkaya beldesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. ' Aksaray Malaklısı' adıyla bilinen, büyük kafatası, sarkık dudağı ve heybetiyle dikkat çeken çoban köpeklerinin yetiştirildiği Yaşar Bedenli'ye ait çiftliğe gelen 2 kişi, piyasa değeri yaklaşık 30 bin TL olan erkek köpeği alıp, hafif ticari araca bindirerek kaçtı. O anlar da güvenlik kamerasına yansıdı. Durumu fark eden çiftlik sahibi Bedenli, polise haber verdi. Polis, şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

KÖPEĞİNİ BULANI ÖDÜLLENDİRECEK

Köpeğini bulan veya görüp haber verene ödül vereceğini belirten Yaşar Bedenli, şunları söyledi:

"Hırsızlar kendi malıymış gibi, emek hırsızları gelip köpeğimizi alıp götürüyorlar. Kamera kayıtlarımız var ama şu ana kadar bulamadık. Aksaray Malaklısı çok eski ırklardandır. İsmini 'Martin' koymuştum, 5 yaşında köpeğimizdi ve çok seviyordum. Adamlar kendileri yetiştirmiş gibi evimizin önünden alıp götürdüler, ne yapacağımı bilmiyorum. Aksaray'da son 1 ayda 15 köpek çalındı. Benim evimin yanında, çiftliğimde 4 tane köpeğim vardı. Bunlarla vakit geçiriyorum. Emekliyim ve köpek beslemeyi çok seviyorum. Çocuk gibi baktığım köpeğimin çalınmasıyla tüm hayallerim yıkıldı. Tek erkek damızlığımdı. Onu da çaldılar. Özellikle erkek köpeği götürmüşler. Değeri ise 25 ile 30 bin TL arasındaydı. Bulana, görene ve haber verene ödül vereceğim."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.