1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Malkoç, “Farklı Algılar Oluşturuluyor”
Malkoç, “Farklı Algılar Oluşturuluyor”

Malkoç, “Farklı Algılar Oluşturuluyor”

Ereğli İlçe Müftüsü Celal Malkoç, “Sağlıklı din hizmeti vermek için çalışıyoruz. Halkımızın gönlüne dokunmak bizlerin görevidir” dedi.

A+A-

Malkoç, Pazar günü yaşanan olayın kamuoyuna farklı yansıtıldığını ifade ederek, “Topak Kız Kuran kursunda yaşanan hadiseler farklı yorumlara vesile oldu. İlçe merkezimizde 3 yatılı kursumuz vardır. Hilaliye Kursu, Topak Kız Kuran Kursu ve Mehmet Hatice Kuran Kursunda eğitim alıyorlar. Diyanet Başkanlığımız 2019 yılında bu eğitim yuvalarının mr’ını çekmek için müfettişler gönderdi. Yapılan denetimlerin raporları bizlere gönderildi. Bu raporlar doğrultusunda 1994 yılından itibaren Ayşe Nergiz hocamızın görev aldığı ve değişmesi yönünde bir karar alındı. Bu karar kamuoyuna farklı yansıtıldı. Bizden bu kararı uygulamamız istendi. Bunu biz gerçekleştirdik” diye konuştu.

Müftü Malkoç, bu konuda velileri bilgilendirmek için toplantı düzenlediklerini kaydederek, “Bir çocuğumuzun kendisine zarar verme gibi pozisyon oluşması bizi üzdü. Yönetici değişikliği ve bu olay olunca veli toplantısı düzenledik. Bize sordular, ‘bu toplantı gerekli miydi değil miydi diye’. Bizim çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek geleceğe hazırlamak gibi görevimiz vardır. Bu toplantıyı uygun gördük ve yaptık. Kurstaki yönetim değişikliğini deklare etmek velilerimizi bilgilendirmek için bu toplantıyı yaptım. Hoca hanımın ferdi davranışlarına maruz kaldık. Yeni yönetim bu toplantıda yok sayılarak eski yönetim öne çıkmak istemiştir. Yetkisiz insanları alanda gördük. Ve kargaşa çıktı. Uyarılarımız dikkate alınmadı. Ben müftü olarak velilerle konuşmak istedim ama toplantı provokede edildi. İnsanlar durması gereken yerleri bilmesi gerekiyor. Hem toplantıda hem de dışarıda istenmeyen olaylar olması nedeniyle polis geldi. Basında, sosyal medyada farklı algılar oluşturuldu. Müftünün babasının malı gibi söylemler gündeme geldi. Böyle bir şey olamaz. Müftülükte kuran kursları da devletin malıdır. Kimse bu gerçeğin üzerinde kendisini görmesin. Hepimiz insanız hata yapabiliriz ama asla ve asla dışarıdan duyumlarla hareket etmeyelim. Biz milletimizin emrinde hizmet etmek istiyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.