1. HABERLER

  2. • Mesafeler Uzak Da Olsa Gönüller Yakın

• Mesafeler Uzak Da Olsa Gönüller Yakın

Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Başkan Akyürek, iki ülkenin coğrafi...

A+A-
  • Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Başkan Akyürek, iki ülkenin coğrafi olarak uzak da olsa gönül olarak yakın olduğunu söyledi.
  • Tarım Fuarı’na katılmak üzere Endonezya Tarım Bakanı H.E.Dr.Ir. Suswono ile birlikte Konya’ya gelen Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti.
  • Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın tarımsal üretimin yanında tarım ürünleri, tarım makineleri sanayi, hayvan ürünleri ile süt ve entegre tesisleri konusunda Türkiye’de çok önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı.
    • “Tarım Fuarı’na bakanlık düzeyinde katılımınızla bize güç vermiş oldunuz” diyen Başkan Akyürek, bu ziyaretin hem ülkeler hem de şehirler arasındaki ilişkilerin güçlenmesine vesile olmasını temenni etti. Türk insanının Endonezya insanını çok sevdiğine değinen Başkan Akyürek, “Endonezya dünyada da farklı bir modeli temsil ediyor. Çok dilli ve çok kültürlü bir yapıyı muhafaza ediyor ve hızla değişmeye devam ediyor. Cakarta’da Konyalı işadamları defalarca fuara iştirak ettiler. İşadamları arasında bir irtibat olduğunu biliyorum. Ayrıca tsunami felaketinden sonra Sayın Başbakanımızla birlikte bölgeye giden yardım heyetinde belediye başkanı olarak bulundum. Hatta Sumatra’daki yetimlerle ilgili belediye heyetimiz çalışmalar yaptı ve uzunca bir süre onların giderlerini karşıladı. Yani Konya mesafe olarak uzaksa da olsa gönül olarak yakın. Bundan sonra inşallah irtibatlarımız devam eder. Felaketlerde değil aynı zamanda güzelliklerde ve neşenin, huzurun, gülümsemenin hakim olduğu süreçlerde de birlikte olmak gerekir” diye konuştu.
    • KONYA İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ
    • Endonezya Tarım Bakanı ile özellikle tarımsal alanda ticari ilişkileri artırmak üzere Konya’ya geldiklerini dile getiren Büyükelçi Nahari Agustini de, Konya ile tarımsal ticari ilişkilerin yanı sıra ikili ilişkileri artırmayı düşündüklerini kaydetti. Agustini, “Tarım Bakanımızın Konya’ya gelmesi dolayısıyla ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Böylece hem tarım sektöründeki firmalarımız ticaret yapacak, hem de iki ülke arasındaki tecrübeler paylaşılmış olacak. Konya’yı çok gelişmiş ileri bir şehir olarak gördüm. Endonezya halkı adına yaşadığımız felaketlerde, zor dönemlerimizde bize yaptığınız yardım ve çabalar için teşekkür ederim” dedi.
    • AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in de bulunduğu ziyaretin sonunda Başkan Akyürek Büyükelçi Agustini’ye Mesnevi hediye ederken; Agustini de Başkan Akyürek’e tablo hediye etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.