1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Meteoroloji uyardı: Sıcaklık 15 derece birden düşecek
Meteoroloji uyardı: Sıcaklık 15 derece birden düşecek

Meteoroloji uyardı: Sıcaklık 15 derece birden düşecek

Yeni Haftayla Birlikte Bölgemizin Yeni Bir Soğuk ve Yağışlı Sistemin Etkisine Girmesi Bekleniyor!

A+A-

Yeni Haftayla Birlikte Bölgemizin Yeni Bir Soğuk ve Yağışlı Sistemin Etkisine Girmesi Bekleniyor!

Türkiye'nin pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları 8-15 derece birden azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Bölgemizin (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) Pazar günü akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen mevsime göre soğuk ve yağışlı yeni bir sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların Pazartesi günü karla karışık yağmura ve bölgemizin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Halen Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının,  Pazartesi gününden itibaren hissedilir derecede (8-15 C derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bir süredir mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta hissedilir derecede azalması ile birlikte normallerinin altına düşmesi beklendiğinden başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.