1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Meteoroloji'den Sağanak Yağış ve Rüzgar Uyarısı...!
Meteoroloji'den Sağanak Yağış ve Rüzgar Uyarısı...!

Meteoroloji'den Sağanak Yağış ve Rüzgar Uyarısı...!

Yurt genelinde,  Kuvvetli Rüzgar ve Sıcaklık Düşüşü Bekleniyor!

A+A-

Yurt genelinde,  Kuvvetli Rüzgar ve Sıcaklık Düşüşü Bekleniyor!

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de rüzgarın etkili olacağını bildirdi. Yetkililer, çarşamba günü Konya merkez ile kuzey ve batı ilçelerinde sağanak yağış beklendiğini aktardı. Yağışla birlikte sıcaklık 4 derece düşecek.

Meteoroloji'den yapılan hava tahmin raporuna göre;Salı günü öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar olan periyotta rüzgarın  bölgemiz genelinde (Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray) güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (39-60 km/saat) olarak eseceği beklenmektedir.

Çarşamba günü Konya Merkez ile Konya’nın kuzey ve batı kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar beklenmekte olup görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışla birlikte hava sıcaklıklarının azalarak (2 ila 4 °C) mevsim normalleri civarına kadar düşeceği tahmin edilmektedir.

Bu mevsimde görülen ve genellikle öğleden sonraları meydana gelen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar ani sel ve su baskınlarına yol açabildiği gibi, yerel dolu yağışı ile yıldırım riskide taşımaktadır. Vatandaşlarımızın yağışın olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla günlük hava tahminlerini ve meteorolojik uyarıları takip etmelerinde fayda bulunmaktadır.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.