1. HABERLER

  2. METEOROLOJİK UYARI

METEOROLOJİK UYARI

METEOROLOJİK UYARIKuvvetli Rüzgar, Buzlanma ve Don hadiselerine dikkat !Beklenen Hadise Kuvvetli Rüzgar, Buzlanma ve don olayıGenel Görünüm ve Beklendiği...

A+A-

METEOROLOJİK UYARI

Kuvvetli Rüzgar, Buzlanma ve Don hadiselerine dikkat !

Beklenen Hadise Kuvvetli Rüzgar, Buzlanma ve don olayı

Genel Görünüm ve Beklendiği Yerler Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemiz genelinde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) kar yağışının bugün (Çarşamba) de devam edeceği, Perşembe günü ise bölgemizin güney ve doğusuna hareket ederek Niğde ve Karaman çevrelerinde hafif olarak görüleceği tahmin edilmektedir.

Bölge genelinde bugün (Çarşamba) halen kuzeyli yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esen ve zaman zaman tipi-kar savrulmalarına neden olan rüzgarların (50-70 km/saat) Konya ve çevresinden başlamak üzere akşam saatlerinden (18-22) itibaren tüm bölge genelinde kademeli olarak etkisini azaltacağı beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki 3 günlük sürede daha da azalarak gündüz sıcaklıklarının -3 ila -12 derece, gece sıcaklıklarının da -10 ila -24 derecelere düşeceği, Pazar gününden itibaren ise sıcaklıkların kademeli olarak yükseleceği tahmin edilmektedir.

Kuvvetli rüzgar, kar yağışı, tipi-kar savrulması, buzlanma ve don olayları beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, vb) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı 07.01.2015 14:00 - 11.01.2015 08:00 TSİ

Hadisenin Şiddeti Kuvvetli Rüzgar, Buzlanma ve don

Oluşması Muhtemel Riskler Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Ulaşımda Aksamalar, Soba ve doğalgaz kaynaklı Bacagazı zehirlenmesi

Alınabilir Önlemlerin bulunduğu internet adresleri http://mgm.gov.tr/site/yardim2.aspx?=DON

http://mgm.gov.tr/site/yardim2.aspx?=RUZGAR

http://mgm.gov.tr/site/yardim2.aspx?=SOBA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.