1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. MHP’DE MUSA YILMAZ DÖNEMİ
MHP’DE MUSA YILMAZ DÖNEMİ

MHP’DE MUSA YILMAZ DÖNEMİ

Ereğli MHP ilçe teşkilatında kongre heyecanı yaşandı ve yeni Başkan Musa Yılmaz oldu.

A+A-

Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan MHP Ereğli ilçe Başkanlığı Kongresine MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Millet Vekili Mustafa Kalaycı, Eski Belediye Başkanı, Adana ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, MHP Karapınar İlçe Başkanı Faruk Sonkaya, AK Parti Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Veysel Özince ve CHP İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil, Delege ve partililer katıldılar.

Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de Kongre sürecine giren MHP’de ilçe teşkilatında da, Mevcut Başkan İrfan Aksoy’un aday olmadığı kongrede diğer adaylarında katılmadığı kongrede tek liste ile seçime giren Musa Yılmaz, Çoğunluğun sağlanması ile başlayan kongrede 214 oy alan Avukat Musa Yılmaz MHP Ereğli İlçe Başkanı seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Genel Kurul Toplantısı divan heyetinin oluşturulması ile devam etti. Genel Kurulun Divanına Milletvekili Kalaycı, ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu ve Konya İl Başkanı Murat Çiçek seçildi. Divan teşekkülünün akabinde genel kurul konuşmalarla devam etti. İlk olarak söz alarak konuşma yapan, İlçe Başkanı İrfan Aksoy oldu;

Aksoy,Genel kurulun hayırlara vesile olması temennisi ile başladığı konuşmasına Ereğli’de 2 dönem Milliyetçi Hareketi temsil etmenin gururunu yaşadığını ifade ederek, bundan sonraki süreçte de canla, başla davanın takipçisi olacağını söyleyen, Aksoy siyasetin ileri ki sürecinde içinde var olduğunu ve bu dava için mücadele edeceğinin sinyalini bu kongrede vermiş oldu.

Tek aday olarak seçimlere giren ve Başkan olarak seçilen Av. Musa Yılmaz, kongrede yaptığı konuşmasında değerli Gönültaşlarım, Ülküdaşlarım bilindiği üzere Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin her yerin olağan kongre sürecine girmiştir. Doğup büyüdüğümüz, ana ata toprağımız olan Ereğli’mizde de kongre süreci başlamıştır. Çocuk denecek yaşlarda tanıdığım ve mensubu olma Şerefine nail olduğum; mensubiyetinden de şeref duyduğum Milliyetçi Ülkücü Hareketin bir hizmetkârı olarak, gerek Genel Merkez, gerek İl teşkilatımız ve ilçemizde bulunan çok kıymetli ülküdaşlarımızla yaptığım istişareler sonucunda aday oldum.

Bizler ülkücü camia olarak biliriz ki namusumuz bildiğimiz kutlu davamızın hiç bir toyunda kazanan ya da kaybeden olmaz. Kazanan Kutlu ve dualı olduğuna inandığımız davamız olur. Kongremizin ülkemizin teminatı olan Milliyetçi Ülkücü Harekete, Ereğli’mize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” dedi.

Eski Belediye Başkanı, ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu ise yaptığı konuşmasında, Ereğli sevdasından hiç ödün vermediklerini belirttiği konuşmasında makam mevki bir kenara kendilerinin davanın birer neferi olduklarını söyleyerek genel kurul toplantısının hayırlı olmasını temenni etti.

Divan Başkanlığını yürüten MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise 16 Nisan’da yapılacak olan Referandum sürecine Başbuğ Alparslan Türkeş’in izinde, Lider Devlet Bahçeli’nin önderliğinde hep birlikte “Evet” denilmesi gerektiğine işaret etti.

Bizler ’de yeni Başkan Av.Musa Yılmaz’ı kutluyor ve MHP camiasına hayırlı olsun diyoruz.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.