1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Millete Karşı Yapılan Hiçbir Girişim Başarılı Olamaz
Millete Karşı Yapılan Hiçbir Girişim Başarılı Olamaz

Millete Karşı Yapılan Hiçbir Girişim Başarılı Olamaz

28 Şubat post modern darbenin 24’üncü yıl dönümüyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “28 Şubat, milletimizin inançlarına ve yaşamına, ülkemizin geleceğine yapılan kirli bir senaryonun ürünüdür.

A+A-

Milletin iradesine vurulan bir darbedir. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç kabul etmiyoruz.Millete rağmen, millete karşı yapılan hiçbir girişim başarılı olamaz. AK Parti’miz sayesinde 28 Şubat müdahalesinin izleri artık silinmiştir. Bugün, güçlü demokrasisi ile şer odaklarının hain emellerine asla müsaade etmeyen Türkiye var.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 28 Şubat 1997 tarihinde meydana gelen post modern darbenin 24’üncü yılı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Darbelerin zulmün adresi olan yerler olduğunu belirten Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini engelleyen tüm darbeleri şiddet ve nefretle kınadığını söyledi.

Darbelerin herkesin ortak ve büyük yarası, acısı olduğunu kaydeden Milletvekili Etyemez, Türkiye’nin geleceği için 28 Şubat sürecinde yapılanların unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Halil Etyemez, “28 Şubat 1997’de Milli Güvenlik Kurulu irtica gündemi ile toplanmış, Milli Güvenlik Kurulu’nun asker kanadı 18 maddelik bir listeyi hükümete dayatmıştı. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ‘kararlar uygulanmazsa yaptırımlar gelir’ açıklaması yapmıştı.28 Şubat kararlarından önce cuntacılar, 4 Şubat’ta Ankara Sincan’da 20 tank ve 15 zırhlı aracı caddelerden yürüterek adeta “darbe mesajı” vermişlerdi.Vesayet odaklarının figüranı olan 5’li çete muhtıraya destek açıklaması yapmıştı. Dönemin medyası ise hükümetin düşmesi için özel bir çaba sarf etmişti.Gazeteler güdümlü olarak hazırlanan özel manşetlerle çıkmıştı.28 Şubat sonrası antidemokratik uygulamaların sahneye konuldu. Milletimizin değerlerine göre siyaset yapılmasının, toplumun inançlarını yaşama hakkının, ekonomideki gelişmenin önüne geçilmek istendi.” dedi.

Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat darbesinin 3 Kasım 2002 seçimleriyle birlikte tarihin karanlık sayfalarındaki yerini aldığına dikkat çeken Etyemez, AK Parti iktidarı ile antidemokratik uygulamaların ortadan kalktığını söyledi. Etyemez, “28 Şubat milletimizin inançlarına ve yaşamına, ülkemizin geleceğine yapılan kirli bir senaryonun ürünüdür.Milletin iradesine vurulan bir darbedir. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç kabul etmiyoruz.Millete rağmen, millete karşı yapılan hiçbir girişim başarılı olamaz. O gün şiir okuduğu için cezaevine koyulan liderimiz ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanıdır.O gün başörtülü oldukları için okulların kapısından sokulmayan başörtülü kardeşlerimiz artık üniversitelere özgürce girebilmekte, kamuda görev yapabilmektedir.Kat sayı engeli ortadan kaldırılarak öğrencilerimizin eğitim hakkının önü açılmıştır. Bugün güçlü demokrasisi ile şer odaklarının hain emellerine asla müsaade etmeyen Türkiye var. Bugün bu noktaya milletimizin feraseti, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük AK Parti ailesinin gayretleri ile gelinmiştir. Aziz milletimiz bir daha asla yeni 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların yaşanmasına izin vermeyecektir.” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.