1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Milletvekili Etyemez: Mevlana, İnsanlığa Işık Tutmaya Devam Ediyor
Milletvekili Etyemez: Mevlana, İnsanlığa Işık Tutmaya Devam Ediyor

Milletvekili Etyemez: Mevlana, İnsanlığa Işık Tutmaya Devam Ediyor

Mevlana Celaleddin Rumi’nin 747’nci vuslat yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

A+A-

“Hz. Mevlana bizim ortak tarihimizdir, kültürümüzdür, değerimizdir. Mevlana,8 asır önce Anadolu topraklarına gelmiş, hikmetle kaleme aldığı Mesnevisi ile Anadolu’ya millet olma şuurunu mayalamıştır. Mevlana’nın hikmetli sözleri, yaşlı dünyamızın muhtaç olduğu büyük kardeşlik ikliminin şifrelerini taşımaktadır.” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Mevlana Celaleddin Rumi’nin 747’nci vuslat yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Mevlana’nın,vefat gününü en büyük sevgili olarak bildiği Allah’a kavuşma anı ‘Şeb-i Arus’ yani ‘Düğün Gecesi’ olarak kabul ettiğini hatırlatan Milletvekili Halil Etyemez, irfan geleneğini aşkla buluşturan Mevlana’yı vuslatının 747'nci yılında rahmet ve şükranla andığını söyledi.

MEVLANA ORTAK DEĞERİMİZDİR 

Mevlana’nın hayat görüşünün Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed çizgisi üzere olduğunu kaydeden Milletvekili Etyemez, “Hz. Mevlana’nın yeşertmeye çalıştığı sevgi, insanı Allah’a ulaştıran, Kur’an ahlakını yaşatan ve Hz. Peygamber’in sünnetine uymaya davet eden ilahi bir sevgidir, aşktır. Hz. Mevlana bizim ortak tarihimizdir, kültürümüzdür, değerimizdir. Mevlana 8 asır önce Anadolu topraklarına gelmiş, hikmetle kaleme aldığı Mesnevisi ile Anadolu’ya millet olma şuurunu mayalamıştır. Bizler, Yunus Emrelerin, Hacı Bayram-ı Velilerin, Hacı Bektaş-ı Velilerin, Ahmet Yesevilerin, Mevlanaların ve Şems-i Tebriz’i gibi büyük şahsiyetlerin muhabbet ikliminde yoğrulan bir medeniyetin mirasçılarıyız.” dedi.

MEVLANA’NIN SÖZLERİ, KARDEŞLİK İKLİMİNİN ŞİFRELERİNİ TAŞIMAKTADIR

Mevlana’nın asırlar öncesinde ‘İnsan yeter ki iyilik arasın. Onda kötü bir şey kalmaz.’ ifadesiyle ihlas ve muhabbeti ihya ettiğini ve insanlığa ışık tutmaya devam ettiğini vurgulayan Halil Etyemez, Türkiye’deki kardeşlik, sevgi ve şefkatin kurulmasında, kadim medeniyetin inşa edilmesinde Mevlana’nın büyük payı olduğunun altını çizdi.  Etyemez, “Hz. Mevlana, güzel ahlak, dürüstlük, cömertlik, alçak gönüllülük, sabır, Hakk’a şükretmek gibi pek çok erdemi ele alıp, bizlere bu faziletlerin eğitimini verir. Toplumun ahlaki seviyesinin yükselmesinin nasıl olması gerektiğine işaret eder. Mevlana’nın hikmetli sözleri, irfanla yoğrulmuş öğütleri, yaşlı dünyamızın bugün muhtaç olduğu büyük kardeşlik ikliminin şifrelerini taşımaktadır. İlim, hikmet, irfan, sevgi, merhamet ve adalet gibi hayata anlam ve değer katan kavramların giderek yıpratıldığı günümüzdeHz. Mevlana’nın yol göstericiliğine ihtiyacımız var. Bunun içinherkesi Hz. Mevlana’yıyeniden okumaya, üzerinde düşünmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.