1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Milletvekili Etyemez: Öğretmenler, Ülkemizin İstiklal ve İstikbaline Hizmet Etmekte
Milletvekili Etyemez: Öğretmenler, Ülkemizin İstiklal ve İstikbaline Hizmet Etmekte

Milletvekili Etyemez: Öğretmenler, Ülkemizin İstiklal ve İstikbaline Hizmet Etmekte

Milletvekili Etyemez: Öğretmenler, Ülkemizin İstiklal ve İstikbaline Hizmet Etmekte

A+A-

24 Kasım Öğretmenler Günü’nükutlayan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Öğretmenler, verdikleri eğitimle bireyleri sadece geleceğe hazırlamakla kalmamaktadır.Aynı zamanda yetiştirdiği nesillerle ülkemizin istiklal ve istikbaline hizmet etmektedir.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yaparak tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Eğitimin en önemli unsurunun öğretmen olduğunu belirten Milletvekili Halil Etyemez,öğretmenlerin hayatın her anında büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini, gerek formal gerekse informal eğitim sürecinin en önemli öznesi olduğunu söyledi.

ÖĞRETMENİN REHBERLİĞİNE HER ZAMAN İHTİYAÇ VAR

Öğretmenliğin içerisinde adalet, ahlak, muhabbet, sabır, hoşgörü, samimiyet, özveri, sorumluluk bilinci ve değerler birikimi olmadan, mekanik bir şekilde icra edilebilecek bir meslek olmadığını kaydeden Milletvekili Halil Etyemez, “Öğretmeni, sadece ders saatiyle sınırlandırmak, sadece bilgileri öğrencilere aktaran kişiler olarak değerlendirmek doğru olmayacaktır. Öğretmen, okulda, okul dışında, tatilde, her zaman ve her yerde öğretendir, örnektir, rol modeldir.Teknoloji ne kadar gelişse de öğretmenin rol model olmasına ve rehberliğine her zaman ihtiyaç vardır, ihtiyaç olmaya da devam edecektir.” dedi.

 

ÖĞRETMENLER İSTİKLAL VE İSTİKBALE HİZMET ETMEKTE

Halil Etyemez, milletlerin geleceklerine yaptıkları en büyük yatırımın öğretmenlerin topluma kazandırdıkları bireyler olduğunun altını çizdi. Öğretmenlerin verdikleri eğitimle bireyleri sadece geleceğe hazırlamakla kalmadığını, aynı zamanda yetiştirdiği nesillerle istiklal ve istikbale hizmet ettiğini vurgulayan Etyemez, “Edirne’den Karsa, Konya’dan Hakkari’ye, Sinop’tan Antalya’ya kadar ülkemizin dört bir köşesinde vatan, millet, bayrak aşkıyla yanan yüzbinlerce öğretmenimiz görev yapmaktadır. Şüphesiz ki, öğretmenlerimiz, içinde yanan bu aşkı öğrencilerine, yetiştirdiği nesillere aktarmakta, aşılamaktadır. İşte, öğretmenlerimizin eğittiği bu nesille, aşıladığı bu milli duygularla 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimini önledik. Bu aşkla da 2023 hedeflerimize ulaşacak, 2053 ve 2071 vizyonunu hayata geçireceğiz. Biliyoruz ki, gücüne güç katan ülkemizin dünyada daha da ilerlemesinde öğretmenlerimizin önemi büyük olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

 

EĞİTİMİN BÜTÇESİİLK SIRADA

Kalkınmanın, güçlenmenin ve büyümenin güvencesinin eğitime, eğitimin ise öğretmene dayalı olduğunu belirten Etyemez,toplumların uygarlık düzeyinin de öğretmene verdiği değerle ölçüldüğünü söyledi. AK Parti olarak bu bilinçle hareket ederek eğitim alanında birçok çalışma yaptıklarını anlatan Etyemez, “İktidara geldiğimiz günden itibaren eğitime ayrılan kaynağı daima arttırdık.2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı 144 milyar lira ile bakanlıklar arasında en büyük bütçeye sahip oldu. Okul sayımızı 54 binin üzerine çıkarırken,600 bin öğretmen ataması gerçekleştirerek 1 milyonluk dev bir eğitim kadrosu oluşturduk. Öğretmenlerimizin mali, sosyal ve özlük haklarında önemli seviyelerde iyileştirmeler yaptık.Açıklanan 2023 Eğitim Vizyonumuzda da belirtildiği üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkaracak, sözleşmeli öğretmenlik süresini 4+2’den 3+1’e düşüreceğiz.Tüm öğretmenlerimizi yüksek lisans eğitim seviyesine getireceğiz.Bundan sonra da öğretmenlerimizin haklarını daha da geliştirecek,öğretmenin moral ve motivasyonunun yüksekliğinin eğitimin başarısına direkt yansıdığının bilinciyle eğitimde öğretmene güven esasını temel alan politikalarımıza devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle eğitimin en değerli halkası, evlatlarımızı hak, adalet ve ahlak unsurlarını merkeze alarak milletimize yakışır bir şekilde yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hayatlarında başarılar diliyorum. Başta hain terör saldırılarında hayatını kaybeden öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi ise rahmet ve şükranla anıyorum.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.