1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Milletvekili Etyemez: Topraklarımızı, Ürünlerimizi Suyla Buluşturuyoruz
Milletvekili Etyemez: Topraklarımızı, Ürünlerimizi Suyla Buluşturuyoruz

Milletvekili Etyemez: Topraklarımızı, Ürünlerimizi Suyla Buluşturuyoruz

​​​​​​​Ereğli Ziraat Odası’nın düzenlediği programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Ereğlili çiftçilerimizin daha kaliteli, kolay ve sorunsuz sulama yapabilmesi için çalışıyoruz. Bunun için 466 milyon liraya mal olan Ereğli Kapalı Sul

A+A-

Ereğli Ziraat Odası’nın düzenlediği programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Ereğlili çiftçilerimizin daha kaliteli, kolay ve sorunsuz sulama yapabilmesi için çalışıyoruz. Bunun için 466 milyon liraya mal olan Ereğli Kapalı Sulama Sistemi’ni hayata geçiriyoruz. Suya hasret topraklarımızı, ürünlerimizi suyla buluşturuyoruz.” dedi.

sulama-02.jpg

AK Parti Konya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Halil Etyemez, Ereğli Ziraat Odası’nın düzenlediği iftar programına katıldı. Programda açıklamalarda bulunan Milletvekili Halil Etyemez, Ramazanın birlik, bereket ve bolluk olduğunu belirterek tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

DESTEKLER DEVAM EDECEK

Tarım alanında verilen desteklere ve yapılan çalışmalara değinen Halil Etyemez, son 16 yılda Konya’ya yaklaşık iki milyar lirası hayvancılık için olmak üzere toplamda 7 milyar lira tarımsal destek sağladıklarını kaydetti.Ak Parti olarak Konyalı ve Ereğlili çiftçilerinbugün olduğu gibi yarında yanında olacaklarının altını çizen Etyemez, mazot, gübre, yem, damızlık hayvan gibi birçok alanda desteğin devam edeceğini vurguladı.

sulama-03.jpg

EREĞLİ’YE 466 MİLYONLUK YATIRIM

Ereğli Kapalı Sulama Sistemi’nden bahseden Halil Etyemez, “Ereğlili çiftçilerimizin daha kaliteli, kolay ve sorunsuz sulama yapabilmesi için çalışıyoruz. Yaptığımız girişimlerle Ereğli İvriz Sağ Sahil Modern Basınçlı Sulama Tesisiniyani Ereğli Kapalı Sulama Sistemini hayata geçiriyoruz. İvriz Barajı sulamasının 24 bin 200 dekar olan açık kanal sulama şebekesi borulu sisteme dönüştürülecek. Böylece hem ürün artışı hem de su tasarrufu sağlanacak. 466 milyon liraya mal olan sulama şebekesiyle İvriz’in suyu Ereğli’mize gelecek.Sulama şebekesi için çiftçilerimizden katkı payı istediler. Bunun da önüne geçtik. Çiftçilerimizin cebinden bir lira çıkmayacak. Çiftçilerimiz, ürünlerini rahat bir şekilde, oturduğu yerden cep telefonundan tarladaki sulamasını yönetecek.” dedi.

sulama-04.jpg

TOPRAĞI VE ÜRÜNLERİ SUYLA BULUŞTURDUK

1954-2002 yılları arasında 276 baraj inşa edilirken 2002-2017 yılları arasında 451 baraj yapıldığına dikkat çeken Etyemez, planlama, proje ve inşaat aşamasında bulunan 727 barajın ise 2018-2023 yılları arasında tamamlanacağını kaydetti. Barajların yanı sıra son 15 yılda ülke genelinde 336 gölet ve bin 236 sulama tesisini tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunduklarını açıklayan Etyemez,“2003 yılı başında 48 milyon dekar olan toplam sulanabilen araziyi, yaptığımız yatırımlarla 65,3 milyon dekar araziye çıkarttık. Toprakların sulanmasıyla birlikte çiftçilerimize yıllık yaklaşık 32 milyar lira ilave gelir artışı sağladık. Yaptığımız gölet ve sulama tesisleriyle çiftçilerimizin su sorununu çözdük.Suya hasret topraklarımızı, ürünlerimizi suyla buluşturduk.” diye konuştu.

sulama-05.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.