1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Milletvekili Halil Etyemez: Az Yağış Alan Bölgelerde Kuraklığa Dayanıklı Tohumların Ekimini Yaygınlaştırmalıyız
Milletvekili Halil Etyemez: Az Yağış Alan Bölgelerde Kuraklığa Dayanıklı Tohumların Ekimini Yaygınlaştırmalıyız

Milletvekili Halil Etyemez: Az Yağış Alan Bölgelerde Kuraklığa Dayanıklı Tohumların Ekimini Yaygınlaştırmalıyız

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Selçuklu ilçesinde mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi ve taleplerini dinledi. Yerli ve milli buğday ekimi yapılan Bağrıkurt Mahallesi'nde düzenlenen Tarla Günü programına katıldı.

A+A-

 AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Selçuklu ilçesinde mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi ve taleplerini dinledi. Yerli ve milli buğday ekimi yapılan Bağrıkurt Mahallesi'nde düzenlenen Tarla Günü programına katılan Milletvekili Halil Etyemez, “Konya’mız tarımsal hasılada, tahıl ve tohum üretiminde ülkemizde birinci sırada yer alıyor. İklim değişikliğinin en büyük etkilerinden birisi kuraklıktır. Maalesef bu yıl Konya’mızda kuraklık yaşadık. Kuraklığa bağlı olarak ürünlerin zarar görmemesi ve üretimin düşmemesi için az yağış alan bölgelerde kuraklığa dayanıklı tohumların ekimini yaygınlaştırmalıyız.” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Selçuklu ilçesinde temaslarda bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, AKParti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gönüllü, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile birlikte Yazıbelen,Güvenç ve Karaömerler Mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Etyemez, vatandaşların taleplerini dinleyerek mahallelerde yapılması istenilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

milletvekili-halil-etyemez-az-yagis-alan-bolgelerde-kurakliga-dayanikli-tohumlarin-ekimini-yayginlastirmaliyiz.jpgSELİN ETKİLİ OLDUĞU MAHALLEDE İNCELEME
AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, beraberindeki heyet ile birlikte geçtiğimiz günlerde etkili olan yağış sonrasında sel afetinin yaşandığı Meydan Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Selden zarar gören vatandaşlarla birebir ilgilenen Halil Etyemez, geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşların acılarını paylaşan Etyemez, “Selden zarar gören hemşehrilerimizin yaraları tüm kurumların işbirliği ile en kısa sürede sarılacaktır. Bu konuda bizler de elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.” dedi.
Etyemez, daha sonra ise ‘Yerli ve Milli Tohumun Ulaşamadığı Çiftçi Kalmasın’ Projesi kapsamındaBağrıkurt Mahallesi’nde ekimi yapılan Koç-2015, Seki ve Perge buğday tarlalarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Proje kapsamında mahallede düzenlenen Tarla Günü programında açıklamalarda bulunan Milletvekili Halil Etyemez, yerli ve milli tohum çeşitlerinin ekiminin arttırılmasından mutlu olduğu ifade ederek bu konuda emek ve gönül verenlere teşekkür etti. 

milletvekili-halil-etyemez-az-yagis-alan-bolgelerde-kurakliga-dayanikli-tohumlarin-ekimini-yayginlastirmaliyiz-001.jpgKURAKLIĞA DAYANIKLI TOHUMLARIN EKİMİNİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ
Türkiye’nin 333.3 milyar TL tarımsal hasıla ile Avrupa’da lider, dünyanın ilk 10 ülkesi arasında olduğuna dikkat çeken Halil Etyemez, Konya’nın ise 29.95 milyar TL’lik tarımsal üretim değeri ile Türkiye’de birinci sırada olduğuna vurgu yaptı. Konya’nın tahıl ve tohum üretiminde de birinci sırada olduğunun altını çizen Etyemez, “Konya’mız tarım alanında ülkemizin lokomotifi durumdadır. İçinde bulunduğumuz salgın süreci tarımın en önemli sektörlerin başında geldiğini bir kez daha göstermiştir. Bunun için tarım vazgeçilmezimizdir. İklim değişikliğinin en büyük etkilerinden birisi kuraklıktır. Maalesef bu yıl Konya’mızda kuraklık yaşadık. Kuraklığa bağlı olarak ürünlerin zarar görmemesi ve üretimin düşmemesi için az yağış alan bölgelerde kuraklığa dayanıklı, suya fazla ihtiyaç duymayan tohumların ekimini yaygınlaştırmalıyız. Bağlıkurt Mahallemizde ekilen, kuraklığa dayanıklı, suya fazla ihtiyaç duymayan buğday çeşitleri buna en güzel örneklerinden birisidir.” diye konuştu.
SELÇUKLU’DA ÇİFTÇİLERE 303 MİLYON TL DESEK
AK Parti olarak çiftçilerin daima yanında olduklarını kaydeden Etyemez, Selçuklu ilçesinde çiftçilere verilen desteklere değindi. Etyemez, “Selçuklu ilçemizde son 18 yıldasulama alanında 56.5 milyon TL yatırım yaparakbin 150 dekar araziyi sulamaya açtık. Yıllık 1 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Geçtiğimiz yıl Selçuklu ilçemizdekiçiftçilerimize bitkisel üretim ve hayvancılık desteklemeleri kapsamında toplam 33 milyon 137bin TL ödeme yaptık. 2002’den günümüze ilçemizdeki çiftçilerimize ödenen bitkisel üretim ve hayvancılık desteği toplamı ise yaklaşık 303milyon TL’dir.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.