1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Milletvekili Halil Etyemez: Basın, Bir Milletin Müşterek Sesidir
Milletvekili Halil Etyemez: Basın, Bir Milletin Müşterek Sesidir

Milletvekili Halil Etyemez: Basın, Bir Milletin Müşterek Sesidir

Tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.

A+A-

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’yla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan en önemli unsurların başında gelmektedir. Basın, bir milletin müşterek sesidir. Tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarafsız, ilkeli, objektif ve özgür bir şekilde görev yapan basının toplumsal gelişmeye ve demokrasiye büyük katkı sağladığını belirten AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, basın hürriyetinin kalktığı takdirde vicdan, konuşma, bilgi alma hürriyetlerinin de kalkacağını söyledi.

Basının, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlama noktasında büyük bir güce sahip olduğunu kaydeden Milletvekili Etyemez, “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan en önemli unsurların başında gelmektedir. Her an, her yerde ve büyük bir özveri ile görevinin başında olan basın mensupları, bu görevi ifa edebilmek için zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır. Basın mensupları, gerçekleri araştırma, doğru haberlerle kamuoyunu aydınlatma gibi önemli görevler üstlenmektedir. Basın, bir milletin müşterek sesidir. Ülkemizde olduğu gibi Konya’mızdada basın-yayın hizmetleri ilimizin, ülkemizin ve toplumumuzun çıkarlarını ön planda tutarak, büyük bir sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirilmektedir.” dedi.

Basın mensupları ve basın kuruluşlarının özellikle 15 Temmuz 2016 hain darbe ve işgal girişiminde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek ülke ve demokrasi adına önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Etyemez, “Vatanını ve milletini seven basın mensuplarımız ve basın kuruluşlarımız, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin ilk anından itibaren demokrasinin yanında yer aldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere yetkililerimizin açıklamalarına yer vererek milletimizin birlik ve beraberlik içinde darbeye karşı hareket etmesini sağladı. İstiklal ve istikbalimize sahip çıktı. Demokrasimizin yanında yer alan, milletimizin haber alması için özveri ile görevlerini yerine getiren, ülkemizin geleceği adına mücadele eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Görevleri başında hayatlarını kaybeden basın mensuplarını rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.