1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Milletvekili Halil Etyemez: Eğitime Yatırım, Geleceğe Yatırımdır
Milletvekili Halil Etyemez: Eğitime Yatırım, Geleceğe Yatırımdır

Milletvekili Halil Etyemez: Eğitime Yatırım, Geleceğe Yatırımdır

Evlatlarımızın Geleceği İçin Eğitim Alanında Konya’ya 1.7 Milyar Lira Yatırım Yaptık

A+A-

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile yaptığı görüşmede “Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır. Bu bilinçle çalışarak 2002 yılında Konya'mızdaki bin 190 olan okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını 2 bin 51'e çıkarttık. 11 bin 787 yeni derslik kazandırdık. 452 bin 210 öğrencimizin, daha az kişinin bulunduğu sınıflarda kaliteli eğitim almasını sağladık.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile makamında görüştü. 2019-2020 eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Halil Etyemez,  ildeki eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Eğitimin bir ülkenin geleceğinin temeli olduğunu belirten Milletvekili Etyemez, bu temelin sağlam olmasının bilgi üreten, sorgulayan, bilimsel gelişmeleri takip eden, vatanına ve milletine sevdalı nesiller yetiştirmekten geçtiğini söyledi.

BÜTÇENİN BÜYÜK BÖLÜMÜ EĞİTİME

Eğitime yatırımın, geleceğe yatırım olduğunu vurgulayan Halil Etyemez, “Bu bilinçle çalışarak eğitim sistemimizde başarılı çalışmalara imza attık.Ülkemiz bütçesinin önemli bir kısmını eğitim öğretime ayırarak, Milli Eğitim Bakanlığı’mızın bütçesini 7 buçuk milyardan 114 milyara çıkarttık. Okullarımızın teknolojik alt yapısını yenilerken meslek liselerine ayrımcılık yapılmasına neden olan katsayı sistemini sona erdirdik. Kitapları öğrencilerimize ücretsiz dağıtırken, kitaplardaki ideolojik unsurları ayıkladık. Şüphesiz eğitim sistemimizin temel direği evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, ülkemizin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizdir. Son 17 yılda 632 bin öğretmen ataması yaparak eğitim kadromuzu daha da güçlendirdik.” dedi.

ÖĞRENCİLERE KALİTELİ EĞİTİM

Eğitim alanında yapılan yatırımlardan Konya’nın da payına düşeni aldığını kaydeden Etyemez,  son 17 yılda Konya’ya 1.7 milyar lira eğitim yatırımı yapıldığına dikkat çekti. Etyemez, “2002 yılında Konya'mızda bin 190 olan okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını 2 bin 51’e çıkarttık. Derslik sayısını 10 bin 876’dan 22 bin 663’e çıkararak Konya’mıza 11 bin 787 yeni derslik kazandırdık. Derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 22, ortaöğretimde 18’e düşürdük. Öğretmen sayımızı 16 bin 710’dan 32 bin 383’e çıkararak öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ilkokulda 16, ortaokulda 14,ortaöğretimde ise 11’e düşürdük. 452 bin 210 öğrencimizin, daha az kişinin bulunduğu sınıflarda kaliteli eğitim almasını sağladık. Öğrencilerimizin her alanda başarılı olması için okullarımızı 238 spor salonu, bin 612 laboratuvar ve 841 kütüphane ile donattık.” diye konuştu.

Milletvekili Halil Etyemez, İl Milli Eğitim Müdürü Büyük’ün ardından Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ile birlikte Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Sami Sağdıç’ı ziyaret etti.Milletvekili Etyemez, Sami Sağdıç’a görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.

halil-etyemez-egitim-yatirimi.JPG

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.