1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Milletvekili Halil Etyemez: Konya, Sadece Bugünün Değil Yarınların da Öncü Şehridir
Milletvekili Halil Etyemez: Konya, Sadece Bugünün Değil Yarınların da Öncü Şehridir

Milletvekili Halil Etyemez: Konya, Sadece Bugünün Değil Yarınların da Öncü Şehridir

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı

A+A-

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Çatalhöyük’ten bu yana 10 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya, sadece bugünün değil yarınların da öncü şehridir. Konya, Ekim ayında hayata geçirdiğimiz Gastrofest, Bilim Festivali, Kitap Günleri ve Bisiklet Festivali ile adeta festivallerin şehri olmuştur. Konya’mızı her alanda daha ileriye taşımak için aralıksız çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. 
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Milletvekili Halil Etyemez, Konya’nın yatırımcı iş adamları, sanayisi, emektar işçileri, tarımı, vefakar çiftçileri, üniversiteleri ve vizyoner belediyeleriyle Türkiye’nin öncü şehri olduğunu söyledi. 
Çatalhöyük’ten bu yana 10 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya’nın sadece bugünün değil yarınların da öncü şehri olduğunu kaydeden Milletvekili Etyemez, “Konya büyüdükçe dünya küçülüyor deyişimiz hep bu yüzdendir. Konya’mız, Anadolu’yu tasvir eden bir şair gibidir. Konya’ya gelenler kendisinden bir hikaye bulur. Bu yüzden diyoruz ki;  Konya bir şehirden fazlasıdır. Şehir meydanlarıyla, kültürel faaliyetleriyle, kütüphaneleriyle, bilim merkeziyle, yeşil alanlarıyla, muhteşem parklarıyla, bisiklet yollarıyla, müzeleriyle, su içilebilen şehir çeşmeleriyle tüm insanlığa adeta burası ‘Benim Şehrim’ dedirtmektedir.” dedi.
Ekim ayında düzenlenenGastrofest, Bilim Festivali, Kitap Günleri ve Bisiklet Festivali ile Konya’nın festivallerin şehri olduğuna dikkat çeken Halil Etyemez, “Konya’mızın mutfak kültürünü tanıtmak için ‘Benim Şehrimde Yemek Bir Medeniyettir’ sloganıyla gerçekleştirdiğimiz Konya GastroFest’e 250 binden fazla ziyaretçi katıldı. Konya’mızın mutfak zenginliği, yurtiçinden ve yurtdışından festivale katılan lezzet tutkunlarıyla buluştu. Ülkemizin ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, çocuklarımız ve gençlerimiz için büyük hizmetler vermekte, ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesine” ciddi katkılar sağlamaktadır.Bu yıl 8’incisi düzenlenen Konya Bilim Festivali, 10 binlerce bilim meraklısına ev sahipliği yaptı. Kadim şehrimiz Konya’da düzenlediğimiz ve Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan Konya Kitap Günleri, açık kaldığı 10 gün boyunca 800 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir rekor kırdı. Konya Bisiklet Festivali ile her yaştan bisiklet meraklısı bir araya geldi ve birçok etkinliğe imza atıldı. Hayata geçirdiğimiz bisiklet yolları, bisiklet tramvayı, bisiklet parkları ve yapımı devam eden veledrom ile Konya 'Yeşil Kalkınma Devrimi'nin lokomotif şehirlerinden biri olmuştur. İklim değişikliğiyle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla karbonsuz bir ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını yaygınlaştırıyoruz. İslami Dayanışma Oyunlarını da inşallah 2022 yılında aziz şehrimiz Konya’mızda gerçekleştirileceğiz.İnanıyorum ki, bu organizasyon şehrimizin marka değerine büyük katkı sunacaktır.” diye konuştu.
Konya’yı her alanda daha ileriye taşımak için aralıksız çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Etyemez, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘Konya kalbimizin en müstesna köşesinde yer alıyor’ ve ‘Bir gözümüz hep Konya’dadır’ diyerek kadim şehrimize olan muhabbetlerini her zaman ifade etmiştir. Gereken her türlü desteği vermiştir.Hikmetin ve aşkın şehri olan Konya’ya hizmet etmek bizim boynumuzun ve gönlümüzün borcudur. Konya’mızın daha ileri noktalara taşınması için büyük emek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, milletvekillerimize, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İlçe Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.