1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Milletvekili Halil Etyemez: Yalanlarla Gerçekleri Perdeleyenlere, Projelerimizle Cevap Vermeye Devam Edeceğiz
Milletvekili Halil Etyemez: Yalanlarla Gerçekleri Perdeleyenlere, Projelerimizle Cevap Vermeye Devam Edeceğiz

Milletvekili Halil Etyemez: Yalanlarla Gerçekleri Perdeleyenlere, Projelerimizle Cevap Vermeye Devam Edeceğiz

TBMM Genel Kurulu’nda 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerine konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez

A+A-

“İktidara geldiğimiz günden bu yana sağlıktan ulaşıma, sanayiden eğitime pek çok alanda büyük işler başardık. AK Parti hükümetleri olarak milletin iradesini, daima her şeyin üzerinde tuttuk. 84 milyon vatandaşımızın geleceğini düşünerek hareket ettik. Yapılanı yok saymak, projeleri engellemek, hakikati çiğnemek, var olanı yok etmek üzerine kurulu anlayışa milletimiz asla geçit vermeyecektir. Yalanlarla gerçekleri perdeleyenlere, biz projelerimiz ile cevap vermeye devam edeceğiz.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerine konuşma yaptı. Bütçe Kanunu Teklifinin, AK Parti Hükümetinin20’nci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ise 4’üncü bütçesi olduğunu belirten Milletvekili Halil Etyemez, globalvirüslerin ve finansal krizlerin tüm dünyayı sarstığı, ekonomileri zor durumda bıraktığı bir zamanda hazırladıkları bütçenin yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve büyüme odaklı olduğunu ifade etti. Milletvekili Etyemez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2022 bütçesi ile eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik başta olmak üzere enerjiden tarıma, ulaştırmadan sanayiye her alanda elde edilen kazanımları daha da yükselteceklerini söyledi.

84 MİLYON VATANDAŞIMIZIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETTİK

AK Parti olarak 19 yılda yaptıkları çalışmalara değinen Etyemez, “AK Parti Hükümetleri olarak milletin iradesini, daima her şeyin üzerinde tuttuk.Sessiz devrimler gerçekleştirerek darbeci ve vesayetçi zihniyete geçit vermedik.84 milyon vatandaşımızın geleceğini düşünerek hareket ettik.19 yılda 27 bin 500 kilometre bölünmüş yolu hizmete açtık. Havalimanı sayısını 26’dan 56’ya yükselttik.17 şehir hastanesini inşa ederek milletimizin hizmetine sunduk.Tüm vatandaşlarımızı sosyal güvenlik kapsamına alarak sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdik. Üniversite sayımızı 207’ye, yükseköğretim yurt kapasitemizi 729 bine, spor tesisi sayımızı 4 bine yükselterek gençlerimizin hizmetine sunduk.5.5 milyar fidanı toprakla buluşturarak geleceğe ve dünyaya nefes olduk.19 yılda çiftçilerimize 396 milyar lira destek verdik. 613 baraj, bin 475 sulama tesisi başta olmak üzere toplam 8 bin 800 tesisi hizmete aldık.Sulamada, tasarrufu ön planda tutan tesisleri hayata geçiriyoruz.Ülke ekonomisini 3 kat büyüttük.İhracatı 6 kat artırdık.Savunma projelerinin bütçesini 5.5 milyar dolardan 75 milyar doların üzerine çıkardık.Anka, Bayraktar, Akıncı, Gökbey, Atak, Hürkuş,  Milgem, Altay tankı gibi yerli ve milli projeleri hayata geçirdik.Mavi Vatanımızı yerli ve milli sistemlerle koruyoruz.Elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payını yüzde 60’a yükselttik. Yeşil Kalkınma Devrimi’ni tüm çalışmalarımızın merkezine koyduk.İklim krizinin çözümünde öncü ve etkin bir rol üstleniyoruz.KÖYDES ile köylerimizi yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuşturduk, köy yollarının standardını yükselttik.KÖYDES kapsamında 2005-2021 yıllarında yaklaşık 17 milyar tutarındaki çalışmaları hayata geçirdik.SUKAP projesi ile belediyelerimizin su, kanalizasyon ve altyapı projelerini destekledik.540 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettik ve 2023 yılında milletimizin kullanımına sunacağız.Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Ege’de haklarımızı sonuna kadar koruduk. Korumaya da devam edeceğiz.Genç kardeşlerimiz ile hayallerimiz gerçeğe dönüşmeye, filiz vermeye başladı.Vatanını dert edinen evlatlarımızın projeleriyle Teknofestler düzenliyor, Milli Teknoloji Hamlesine destek veriyoruz.” dedi.

VAR OLANI YOK ETMEK ÜZERİNE KURULU ANLAYIŞA MİLLETİMİZ GEÇİT VERMEYECEK

Türkiye’yi hakka, hakikate, hakkaniyete dayalı bir kalkınma anlayışıyla yönettiklerini vurgulayan Etyemez, “Biz, Cumhur İttifakının güçlü iradesi ile eser ve hizmet siyaseti yaparken, ülkemizi kalkındırırken, geleceğimizi inşa ederken; öğretmenlere, hakimlere, bürokratlara ve devlet memurlarına karşı kullanılan üslupsuz dili asla kabul etmiyoruz.Türkiye’deki dönüşüme ayak uydurmak yerine eskiye dönmeyi tercih edenlerin çeşitli meslek gurupları itham edici ifadelerini doğru bulmuyoruz. Yapılanı yok saymak, projeleri engellemek, hakikati çiğnemek, var olanı yok etmek üzerine kurulu anlayışa milletimiz asla geçit vermeyecektir.Yalanlarla gerçekleri perdeleyenlere, biz projelerimiz ile cevap vermeye devam edeceğiz.Cehaletle mücadele etmek için fedakarca görev yapan Aybüke Öğretmenimizi, Necmettin Öğretmenimiz ve birçok öğretmenimiz ile masum vatandaşlarımızı şehit ederek eğitim, ilim ve insanlık düşmanı olduğunu gösteren hain terör örgütü ile mücadelemiz sürerken, terör örgütü ile kol kola yürüyenleri, terör sevicilerini aziz milletimize havale ediyoruz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.