1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Müftü Malkoç’tan gündemi sarsacak şok açıklamalar!
Müftü Malkoç’tan gündemi sarsacak şok açıklamalar!

Müftü Malkoç’tan gündemi sarsacak şok açıklamalar!

Konya'nın Ereğli İlçesi Müftüsü olarak görev yapan Celal Malkoç'un tayininin Trabzon ili Yomra İlçesine çıkması nedeniyle veda yemeği düzenlendi.

A+A-

Ereğli'de 3,5 yıldır görev yapan Malkoç için verilen veda yemeğine, Cami ve kuran kursu derneği yöneticileri, STK temsilcileri ve müftülük görevlileri katıldı.

Müftü Malkoç veda yemeğinde yaptığı konuşmada, Ereğli'de yaşanan olayları bir bir gündeme taşıyarak, önemli açıklamalarda bulundu. Çok ses getirecek olan bu açıklamaların video kayıtları adeta gündeme bomba gibi düştü.

GÜNDEM YARATACAK OLAN O KONUŞMA, ÇOK KONUŞULACAK!

4-5 MİLYON TL VE BAĞIŞLANAN DAİRE NEREDE? İDDİASI

Malkoç'un konuşmasının satır başları ise şu şekilde; Topak Kız Kuran Kursu binası için yapılan yardımların iş adamı Nurullah Yılmaz'ın 4-5 milyon masraf ederek yaptığı bina için önemli iddialar ortaya atıldı. Malkoç binayı iş adamı 4-5 milyon TL harcayarak yaptım diyor. Binayı iş adamı ben yaptım diyorsa sizin topladıklarınız nerede, yine başka bir iddia ise hayır sever vatandaşın bağışladığı evin parasının nereye gittiği ise bir başka söz konusu iddia oldu. Malkoç sözlerine şu sözlerle devam etti." Ben burada Müftü isem kapalı kutu yok. Hayırseverin alın terini sömürttürmem. İstismar ettirmem." dedi. Malkoç "Mezardan babam bile gelse ona da hesap sorun." sözlerini sarf etti.

eregli-muftulugu.jpg

"BURADA YILLAR YILI ŞİDDETE DAYALI EĞİTİM OLDUĞU BİLİNİYORDU AMA SÖYLENEMİYORDU"

Müftü Malkoç, yaptığı açıklamada önemli iddialarda bulundu, şiddete dayalı bir takım eylemlerin olduğuna değindi. Malkoç "Nasıl oldu da yahşi müftüyken vahşi müftü oldum." dedi. Malkoç "Kangren nerede ise onu keseceksin, parmağa acırsan el gider, ele acırsan kol gider, kola acırsan gövde gider. Kardeşim yanlış yanlıştır." diyerek net örnekler verdi. Malkoç sözlerine şu cümleler ile devam etti "Nerede olursa olsun hiç bir zaman yanlışa doğru demem.Biz bir kısım insanların değil, bir kısım çevrelerin değil, bir kısım alo diyenlerin de değil, Aziz Devletimin ve Cumhuriyetimizle yaşıt olan Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın müftüsü olarak, alnımın akıyla geldim." dedi. "Çevreden vatandaşlar hocam kısa sürede 50 senede yapılamayanları yaptınız, Allah sizden razı olsun dedi. Onunla da kalmadık halının altına süpürülenleri temizledik, hatta çöpçülük yaptık." ifadelerinde bulundu.

Müftü Malkoç açıklamasının devamında "Ben bir ilçe müftüsü olarak bir caminin bir kuran kursunun derneğine hesap soramayacaksam neyin müftülüğünü yapıyorum. Onun için kimseye karşı efeliğimiz yok diklenmemiz yok ama kimsenin yanlışına alet olacak zafiyetimiz, karaktersizliğimiz yoktur. Alnımın akıyla sizlerin hizmetkarınız oldum." dedi.

celal-malkoc.JPG

"SORDUĞUMUZ İÇİN, YAHŞİ MÜFTÜYKEN VAHŞİ MÜFTÜ OLDUK"

Müftü Malkoç "Kabarık yardımlar yapıyorsanız beş kuruş dahi verseniz hesabını sorun kardeşim, makbuzunuzu alın, emeğinizin alın terinin nereye gittiğiniz bilin kardeşim. İşte ben bunu sorguladığım için son 5 ayda yahşi müftüyken vahşi müftü oldum." dedi.

Malkoç Ereğli'mizin il olması için dualarla il temennisinde de bulundu. Malkoç "Alın terimizi ve hayırlarımızı sömüren fırsatçılara da fırsat vermeyin. Bunun en acısı da din kisvesi adı altında olandır. Ümmet olarak, Devlet olarak, millet olarak en fazla bundan çektik." ifadelerinde bulundu.

eregli-ilce-muftulugu.jpg

ZAMANSIZ YAPILAN GEREKSİZ TAYİNLERE TEPKİ

Ereğli müftüsü Malkoç "Müftülükte görevli 2 görevlinin tayinlerinin istek ve talep dışı olduğuna da akıl erdiremedim. 8 yıldan beri Ereğli Müftülüğü'nde şube müdürlüğü kadrosu boştur. Vekaleten bakana fırsat vermediler, aslı gelen 1 yılı doldurmadan gidiyor. 2. kadroyu verdiler 2.si de boş. Eğer bunun hesabını Ereğli halkı sormayacaksa bu vicdan muhasebesi yapılmayacaksa o zaman boşa kürek çekiyoruz demektir. Rabbim onlarında yolunu açık etsin, ben usulsüz kanunsuz hiç bir tavırlarına sözlerine şahit olmadım. Rabbim onlarında yar ve yardımcısı olsun." dedi. Malkoç  daha sonra vedalaşmalarda bulunarak kendisine sivil toplum kuruluşları tarafından verilen plaketleri kabul etti. Daha sonra toplu şekilde çekilen hatıra resmi ile veda yemeği son buldu.

konya-eregli-muftulugu.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum