1. HABERLER

  2. Nadir Paksoy AK Partiden Milletvekili Aday Adayı Oldu

Nadir Paksoy AK Partiden Milletvekili Aday Adayı Oldu

Konya Milletvekilliği için Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Nadir Paksoy yaptığı açıklamada şunları söyledi.Öncelikle lütfen şunu söylememe izin...

A+A-

Konya Milletvekilliği için Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Nadir Paksoy yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Öncelikle lütfen şunu söylememe izin verin. Ben bir mimarım. Teknik bir adamım. İlkeli ve seviyeli bir siyasi anlayışla Ereğli’ye hizmet etmek istiyorum. Laf ile siyaset yapmak değil, projelerle, yatırımlarla yaşadığım bu şehri kalkındırmak istiyorum. Ereğli’yi bölgenin tarımda, sanayide, kültürde, sporda, sağlıkta örnek şehri yapmak için elimden gelen tüm imkânları seferber edeceğim. Ereğli’de doğmuş, büyümüş ve Ereğli’de ömrünü geçiren biri olarak halkımızın ve şehrimizin tüm sorunlarını biliyor ve yaşıyorum. Ereğli’nin öncelikli sorunları olan işsizlik ve sağlık hizmetleri sorunlarının hükümetimiz nezdinde çözümü için gayret sarf edeceğim.

Ereğli sanayinin gelişimi ve daha çok hemşerimize istihdam sağlamak benim için en öncelikli meselelerden biridir. Bugün işletmelerimiz için rekabet, yarış yalnız bölgesel veya ulusal değil, küresel anlamda gerçekleşmektedir. Ereğli’den yeni küresel markalar çıkarabilmek için işletmelerimizin daha rekabetçi olmalarını teşvik etmeliyiz. Ereğli sanayinin bu konuda inşallah önünü açmak, devletimizin teşvik ve hibe mekanizmalarından faydalanmalarını sağlamak için Ankara’yı seferber edeceğiz. Marka değeri yüksek, katma değeri olan ürünler imal eden işletmelerden oluşan bir Ereğli sanayi oluşturmak en öncelikli hedefimizdir. Çünkü biliyoruz ki, üretim varsa, aş var, iş var, ekmek var, üretim yoksa fakirlik var, esaret var. Benim gözümde üretim gücümüzü artırmak, yatırımları artırmak, istihdamı artırmak Ereğlimiz için, ülkemiz için milli bir meseledir, bağımsızlık meselesidir. Geçtiğimiz son bir yılda gördük ki, artık savaş topla, tüfekle değil ekonomik ve sosyal araçlarla oluyor. Gezi olayları olsun, finansal manipülasyonlar olsun, dinlemeler olsun, ülkemiz akla hayale gelmedik küresel bir saldırı ile karşı karşıya kaldı. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun ilkeli ve basiretli tutum ve tavırları ile bu alçakça saldırıları millet olarak defetmeyi başarabildik. Bu dik duruşu aynı zamanda AK Parti hükümetlerinin 12 yıllık ekonomik başarısına borçluyuz. Eğer ekonomik olarak yaralı olsa idik, bu bağımsız dik duruşu sergilerken millet olarak türlü sıkıntılara gark olacaktık. Bu nedenle ekonomik güç artık, bağımsızlıkla birdir.

Tabi şehriler içinde bunu söylemek mümkün. Bir şehrin üretimi varsa, ticareti varsa ancak o zaman o şehirde halkın refahından, yaşam kalitesinden bahsedebilirsiniz. Tarih boyunca medeniyetler ticaret yolları üzerinde yükselmiş, büyük şehirler de ulaşım koridorları üzerine kurulmuştur. AK partinin başarısının altında yatan en önemli faktörlerden biri de ulaşıma verdiği önemdir. 12 yılda eşi benzeri görülmemiş bir yatırım hamlesi ile tüm ülkede karayolu ağı yenilenmiş, duble yollar ve otobanlar inşa edilmiş, hızlı tren hatları hizmete açılmıştır. 10-15 yıl önce bilim kurgu filmi izler gibi izlediğimiz hızlı tren ayağımıza kadar gelmiştir. Bildiğiniz gibi şu anda Karaman-Ereğli arasında hızlı tren hattının inşaatı devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki yıl Ereğli'ye hızlı tren ulaşacaktır. Ereğli’den trene binen vatandaşımız 2.5 saatte Ankara’da, 5 saatte İstanbul’da olacaktır. Sayın Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan, bu projeyi hassasiyetle takip etmektedir. Bildiğiniz gibi üç ay kadar önce Ereğli-Ulukışla hızlı tren projesinin ihalesi de yapıldı. İnşallah 2016 yılında hızlı tren Ereğli’de olacak. Ben bunu çok önemsiyorum, çünkü dediğim gibi ulaşımı medeniyet olarak görüyorum. Bu hattın devamı Ulukışla’dan sonra Mersin Limanına inecek. Sanayimizin gelişmesi, yatırımların gelmesi, istihdamın artması açısından limana bağlantılı bir şehir olmak Ereğli’nin ekonomik değerini artıracaktır. Bizler Allah nasip ederse, halkımızın teveccühü ile Ankara’da bu projelerin destekçisi ve takipçisi olacağız. Buradan sizlerin vasıtası ile tüm hemşerilerimi muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanet olun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.