1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. NASIR VE NASIR TEDAVİSİ
NASIR VE NASIR TEDAVİSİ

NASIR VE NASIR TEDAVİSİ

Nasırlar kişilerin ellerinde ya da ayaklarında sürtünme ve basınçtan kaynaklanan durumlar olmaktadır. Cilt kendini sürtünme ve basınca karşı koruma...

A+A-

Nasırlar kişilerin ellerinde ya da ayaklarında sürtünme ve basınçtan kaynaklanan durumlar olmaktadır. Cilt kendini sürtünme ve basınca karşı koruma altına almak adına bu bölgenin kalınlaşmasına izin vermekte ve bir süre sonra bu bölgelerde cildin alt tabakasına doğru rahatsızlık vermeye başlayan sertleşmeler meydana gelmektedir. Bu sertleşmelerin büyüdükçe daha fazla rahatsızlık verdiğini söyleyebilmek mümkündür. Özellikle ayak tabanında bulunan nasırlar için bu durumun geçerli olduğu söylenebilmektedir.

Nasır problemi, kişiler tarafından kesilerek ya da çeşitli asitli solüsyonlar ile tedavi edilmeye çalışılmamalıdır. Asitli solüsyonlar nasırlı ve kalınlaşmış olan bölgeyi yumuşatmaya yarasa da, sağlıklı cilt dokusunu deforme edebilme özellikleri bulunduğundan kişinin kendi başına bölge bir tedavi uygulaması oldukça tehlikeli olmaktadır. Ek olarak nasırın kesilmeye çalışılması da oldukça tehlikelidir. Kişinin bunun için kullanacağı steril olmayan ekipmanlar sağlıklı cilt dokusunda enfeksiyonlara yok açabilecektir. Üstelik bu işlem sırasında sağlıklı cilt dokusun da alınması söz konusu olduğundan kanamalar ve iltihaplanmalar söz konusu olabilecektir. Bu sebeple bu cilt probleminin mutlaka bir uzman tarafından çözülmesi tavsiye edilmektedir.

Kişilerin bu tip cilt problemlerinin yanında estetik kusurlarından şikayetçi olabilmeleri de mümkün olmaktadır. Özellikle bayanlar tarafından sorun haline getirilen vücut şekli ve yüz bölgesindeki çeşitli kusurlar, estetik operasyonların ve plastik cerrahi biliminin varlığı sayesinde kısa sürede çözülebilmektedir.  Bayanların en fazla tercih etmekte oldukları plastik cerrahi operasyonları, göğüs estetiği ameliyatları olmaktadır. Göğüs estetiğine çeşitli nedenler ile başvurulabilmektedir. Bir bayanın göğüsleri doğuştan küçük ya da büyü ise ya da bayan göğüslerinden bir ya da ikisini de aldırmak zorunda kalmış ise, göğüs estetiği ile bu problemlerin tamamen ortadan kaldırılabilmesi mümkün olmaktadır. Üstelik plastik cerrahinin gittikçe gelişiyor olmasına bağlı olarak bu operasyonlarda çok daha etkili  materyaller kullanılmaya başlanmış bulunmaktadır.

Ek olarak kişilerin yüz bölgelerinde şikayetçi oldukları bölgeler arasında yer alan kulak bölgesini de plastik cerrahi ile daha düzgün ve küçük bir hale getirebilmeleri mümkün olmaktadır. plastik cerrahi bu noktada da kişilere sınırsız çözüm yöntemleri sunmaktadır. Kulak estetiği ve göğüs estetiği ile ilgili bilgiler http://www.estethica.com.tr/tur/kulak-estetigi-3433 ya da http://www.estethica.com.tr/tur/tibbi-birimler/estetik-ve-plastik-cerrahi/meme-buyutme-3493    adreslerinden edinilebilirken, nasır problemi bulunan kişilerin nasır ve nasır tedavisi ile ilgili tüm bilgileri http://www.estethica.com.tr/tur/nasir-tedavisi-3904 adresinden öğrenebilmeleri mümkün olmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.