1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Nazlıaka, “Ereğli’de basın mensuplarıyla buluştu”
Nazlıaka, “Ereğli’de basın mensuplarıyla buluştu”

Nazlıaka, “Ereğli’de basın mensuplarıyla buluştu”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Cumhuriyet tarihi için önemli bir kent olan Ereğli’nin hak ettiği değeri görmediğini ve “Ereğli cezaevi kenti oldu” dedi.

A+A-

Nazlıaka, partisi tarafından düzenlenen “Yoksulluğa Çare Aile Destek Sigortasını” anlatmak için geldiği Ereğli’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Cumhuriyet tarihinin en önemli kentleri arasında Ereğli’nin geldiğine dikkat çeken CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “İvriz Köy Enstitüsü, Sümerbank Pamuklu Sanayi gibi ülkenin kalkınmasına, ekonomik olarak gelişmesine katkı sağlayan kurumların Ereğli’de kurulması Ereğli’ye verilen değerin ölçüsünü göstermiştir. Ancak Ereğli bugün Cezaevleri Bölgesi olarak anılmaktadır. Buda gösteriyor ki Ereğli iyi yönetilmiyor, hak ettiği değeri görmüyor” dedi.

Ereğli’nin tarım ve hayvancılık noktasında önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Nazlıaka, süt ve süt ürünlerinde zirve yapan Ereğli’nin markalaşma noktasında gerekli adımları atamadığını bununda en önemli nedenlerinin hükümetin tarım ve hayvancılık politikasındaki yanlış uygulamalar olduğunu vurguladı.

Ereğli’de 6’lı masanın ilçe temsilcileri ile bir araya geldiklerini kaydeden Nazlıaka, “Ülke ve Ereğli gündemini arkadaşlarımızla masaya yatırdık. Cumhur İttifakının tek projesi bu masayı dağıtmak istemesidir. Ancak bu masayı dağıtmak kolay değildir. Çünkü bu masada güven, birlik ve beraberlik vardır ve bu masayı dağıtamayacaklarını çok iyi biliyorlar” diye konuştu.

Ülkenin birçok sorunla mücadele içerisinde olduğunu ancak iktidarın çözüm bulmakta zorluk yaşadığına değinen Nazlıaka, “Sorunların çözümünü CHP açıklıyor, iktidar uygulamaya geçiyor. Emekliye ikramiye verilmesi, elektrik faturalarından TRT payının kaldırılması, KYK borçlarının faiz yükünün kaldırılması gibi sorunlar dahi CHP’nin açıklamasının ardından iktidar tarafından dikkate alınarak hayata geçirildi. Kısacası halkın derdiyle uğraşan siyasi parti biziz” ifadelerini kullandı.

Kadına şiddet ve çocuğa cinsel istismar konularına da değinen Nazlıaka, “Vicdanları yaralayan bu olayları şiddetle kınıyoruz. Bu olayı aydınlatan gazetecileri de kutluyoruz. Yaşanan olayın ardından Genel Başkanımızla birlikte Adalet Bakanlığına yürüdük. Hak, hukuk ve adalet için yürüyüşümüze devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

dsc-3659.jpgdsc-3657.jpgdsc-3660.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.