1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Necmettin Erbakan Üniversitesi İle Türksat arasında 2 farklı iş birliği
Necmettin Erbakan Üniversitesi İle Türksat arasında 2 farklı iş birliği

Necmettin Erbakan Üniversitesi İle Türksat arasında 2 farklı iş birliği

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik Fakültesi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri, ücretli ve sigortalı olarak Türksat’ta çalışacak.

A+A-

Necmettin Erbakan Üniversitesi, iş birliği imzaladığı kurum ve kuruluşların arasına bir yenisini daha ekledi. Türksat Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen protokollere, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ile Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok imza attı.

İntörn Mühendis olarak Türksat’ta çalışacaklar

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, imzalanan protokol ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde Ortak Eğitim Koordinatörlüğü tarafından yürütülmekte olan İntörn Mühendis-Ortak Eğitim Programı çerçevesinde ilk 3 yılda başarılı olan öğrencilerin, eğitimlerinin son yılında ücretli, tam zamanlı ve sigortalı olarak Türksat’ta çalışma imkanı bulacağını belirtti.

İmzalanan bir diğer iş birliği protokolü olan Aday Mühendislik Programı ‘Düş Peşine’ ile de NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 4. sınıf öğrencileri, haftada 2 gün Türksat’ta ücretli ve sigortalı olarak çalışma imkanı bulacaklar. İmza töreni sonrasında iki heyet ziyaret kapsamında Türksat TV Up-Link Merkezleri, Türksat İletişim Merkezi, Teleport ve TV Yayın Merkezi, Türksat Uydu Gözlem Merkezi ve mevcut haberleşme uydu filosunun kapsamlı şekilde tanıtıldığı Türksat Müzesinde incelemelerde bulundu.

"Ülkemiz son 25 yılda uzay alanında önemli yol kat edildi"

Yapılan protokolle ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Teknoloji yarışında mutlaka yer alması gereken ülkemiz, son 25 yılda önemli bir yol kat ederek kendi uydularını üretecek bilimsel ve teknik altyapıya sahip hale gelmiştir. Ülkemizin önemli kuruluşlarından Türksat ile yaptığımız protokol ile aday ve stajyer mühendislik gibi konularda çalışmalar gerçekleştirebilecek ve öğrencilerimizi sektöre daha hazır hale getirebileceğiz. Söz konusu protokollerle; ülkemizin mühendislik, uydu ve uzay teknolojileri alanındaki gelişimine üniversite olarak katkı sunmayı amaçlıyoruz. İş birliğimizin üniversitemiz, Türksat ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

20231109aw072729-1.jpg20231109aw072729-0.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.