1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Nesli tehlike altında olan şah kartalı görüntülendi
Nesli tehlike altında olan şah kartalı görüntülendi

Nesli tehlike altında olan şah kartalı görüntülendi

Kuş gözlemcisi ve doğa fotoğrafçısı Emrah Kayhan, Doğantarla köyü kırsalında fotoğraf çekimi sırasında nesli tükenme tehdidi altındaki şah kartalına rastladı.

A+A-

Kartalı görüntüleyen Emrah Kayhan, "Türkiye’deki popülasyonu 50-80 çift olduğu tahmin edilen şah kartalını Doğantarla köyü kırsalı, mamasın barajı bölgesinde uçarken fotoğraflamayı başardım." dedi.

Aksaray'daki Doğantarla köyü kırsalında kuş gözlem kampına katılan doğa fotoğrafçısı Emrah Kayhan, nesli tükenme tehdidi altındaki şah kartalını fotoğrafladı. Kayhan, "Türkiye’nin birçok bölgesinden kuş gözlem ve fotoğrafçılarının katıldığı Aksaray kampında nesli tükenme tehlikesi altında olan şah kartalını fotoğrafladım. Daha öncesinde kartal türlerinden küçük kartal, yılan kartalı, kaya kartalı, balık karatalı, bozkır kartalı gibi kartallar Aksaray semalarında görülmüştü. Bu kez de şah kartalının kaydı yapılmış oldu. Önemli sulak ve yaşam alanlarına sahip olan Aksaray’da yırtıcı kuşların büyük bölümüne ev sahipliği yaptığını da tespit ettik. Tuz Gölü Havzasındaki yaşam alanlarının büyük kısmı susuzluktan yok olma tehlikesi ile karşı karşıya iken şah kartalını görmek bizleri memnun etti" diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.