1. HABERLER

  2. Nusret Argunu Ereğli’de Hemşerileri Coşku ile Karşıladı

Nusret Argunu Ereğli’de Hemşerileri Coşku ile Karşıladı

Okyanus Şirketler Grubunun sahibi olan ve yaklaşık 5,5 yıldır tutuklu olan Nusret Argun, Adana’daki tahliye işlemlerinin ardından tahliyesi gerçekleşti....

A+A-

Okyanus Şirketler Grubunun sahibi olan ve yaklaşık 5,5 yıldır tutuklu olan Nusret Argun, Adana’daki tahliye işlemlerinin ardından tahliyesi gerçekleşti. Argun’u Ereğli ilçesinde sevenleri ve akrabalarından oluşan yoğun bir kalabalık karşıladı. 

Yaklaşık 5,5 yıl önce Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik olarak düzenlenen operasyonda tutuklanan işadamı Nusret Argun için Anayasa Mahkemesinin 'Tutukluğun makul süreyi aşmış olması' nedeniyle Anayasa'nın ihlal edildiğine karar vermişti. Anayasa Mahkemesi’nin kararına karşı dosyayı 11 aydır elinde tutan mahkeme, AYM'nin 'hak ihlali var' tespitinin ardından tahliyeyi geciktirmek için Yargıtay'a göndermişti. Bugün gündüz saatlerinde Adana Nöbetçi Mahkemesinin Nusret Argun'la ilgili kararını vermesinin ardından serbet bırakılan Nusret Argun memleketi Ereğli’de yakın akrabaları ve sevenleri tarafından bir dinlenme tesisinde alkışlarla karşılanırken, sevenlerinden bir kişi ise  Nusret argun nerede göleren orada diye hemşerisini bağrına basarak Arguna sahip çıktılar.

Tesisin konferans salonunda yaklaşık bin kişiye hitap eden Argun, kendisini yağmur çamur demeden yakın ilgi ve alaka ile karşılayan yakın akrabalarına ve hemşerilerine teşekkür etti. Zor günlerde insanı ayakta tutan tek şeyin eşinden ve dostundan gördüğü sevgi olduğunu ifade eden Argun, “ Hayat çok güzel. Ben bugün burada çok konuşmak istemiyorum. Bu tahliye işin bir başlangıcı. Elbetteki bu yaşadıklarımıza ve başımıza gelenlere üzülmemek mümkün değil. Hakkımızda yazılıp çizilenlerin hiçbirinin aslı astarı olmadığı meydana çıktı” dedi.

Yaşadığı şehrin çehresini değiştiren hizmetler yaptığını söyleyen Argun sözlerini şöyle sürdürdü: ”Ben yarın kaldığım yerden hiç gitmemiş gibi işlerime devam edeceğim. Hizmetlerime devam edeceğim. Ben İyi bir Konyalıyım. Benim yaptığım hizmetler yaşadığım şehrin çehresini değiştirdi. Ben hiç birini sırtıma sarıp gitmedim. Oralarda binlerce kişi ekmek yiyor. Tüm Konyalılar bu hizmetlerden faydalanıyor. İstifade ediyor. Kimseye kırılmadım. Dargında değilim. Herkes kendi yaptığıyla utansın. Allah büyük. İnşaallah bundan sonra her şey daha güzel olur” diye konuştu.

Argun konuşmasında,Biz bu toprakların çocuğuyuz gidecek yerimizde yok , hayat devam ediyor diyerek son kauşmasını tamamlamasının ardından çok sayıda kişi tarafından alkışlar ile Konya’ya yolcu edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.