1. HABERLER

  2. ODBEKDER’DEN İFTAR YEMEĞİ

ODBEKDER’DEN İFTAR YEMEĞİ

ODBEKDER Tarafından Geleneksel olarak düzenlenen İftar yemeğine yoğun ilgi olurken ,İftar programında konuşan ODBEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali...

A+A-

ODBEKDER Tarafından Geleneksel olarak düzenlenen İftar yemeğine yoğun ilgi olurken ,İftar programında konuşan ODBEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Sayar,Konuşmasında ise dernek çalışmalarına dair önemli bir bilgiyi ise konuklar ile paylaştı.

Düzenlenen İftar yemeğine Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş, Mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş ise yaptığı konuşmasında ODBEKDER yönetimine çalışmalarında başarılar  diyerek her zaman yanlarında olacağını söyledi.

Başkan Dr. Ali Sayar ,Osmanlının Arşivlerinden Ereğli’ye ait nüfus defterlerinin elde edilerek Türkçe’ye çevrildiğini söyledi.

Ali Sayar, 1927 yılında elim bir olay sonucunda yanarak imha olan Ereğli Nüfus Defterlerinin Osmanlı arşivinden tekrar çıkartılarak günümüz Türkçe’sine çevrildiğini ifade etti.

Çalışmaların çok kısa bir sürede tamamlanarak 6-7 cilt halinde basılacağını belirten Sayar: “1927 yılında yanan Ereğli Nüfus Defterinin kaybolmasından sonra Ereğlililer geçmişlerine ait pek çok bilgiyi kaybettiler. Şimdi bir ODBEKDER olarak Osmanlı Arşivlerini tarayarak Ereğli’ye ait bilgilere ulaştık ve Türkçe’ye çevirisini yaptırıyoruz” dedi.

Sayar: “1830-1860 yılları arasındaki Nüfus Defterleri ve Temettuat (vergi) defterleri Osmanlı Arşivlerinden bulunarak çevrilmeye başlandı. 6-7 cilt olacak şekilde çalışmalarımız devam etmektedir.  Yapılan bu çalışma ile bilinmeyen bilgilere ulaşılacak Ereğli’nin geçmişi ve geçmişe ait mal varlıklarının da bilgisine ulaşılabilecek” dedi.

Sayar’ın iftar yemeğinde yaptığı bu önemli konuşma ise yemeğe katılan konuklardan alkış aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.