1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Öğretmen, Milleti Ayakta Tutan Omurgadır
Öğretmen, Milleti Ayakta Tutan Omurgadır

Öğretmen, Milleti Ayakta Tutan Omurgadır

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

A+A-

Milletvekili Halil Etyemez, “Öğretmenlerimiz bir milleti ayakta tutan omurgayı, millete can veren ana damarı oluşturur. Öğretmen demek, eğitim demektir. Öğretmen biterse eğitim biter. Eğitim biterse millet biter.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Yüreği eğitim, vatan ve millet aşkıyla çarpan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Milletvekili Halil Etyemez, şehadet şerbeti içen ve ebediyete irtihal eden öğretmenleri rahmet ve şükranla andığını belirtti.

ÖĞRETMEN, MİLLETİ AYAKTA TUTAN OMURGADIR

Yurdun her köşesinde fedakarca çalışan, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerin her türlü övgü ve takdire layık olduğunu kaydeden Milletvekili Etyemez, kutsal bir görevi ve hizmeti yerine getiren öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğini söyledi. Öğretmenlerin, istikbal meşalesinin taşıyıcısı çocukların ve gençlerin ruhi, fiziki ve zihni gelişiminde inkar edilmez bir yere sahip olduğunu vurgulayan Halil Etyemez, “Öğretmenlerimiz bir milleti ayakta tutan omurgayı, millete can veren ana damarı oluşturur. Öğretmenlerimiz, bizi biz yapanadalet, ahlak, muhabbet, sabır, samimiyet, özveri, sorumluluk bilinci gibi ne kadar değer ve erdem varsa bunların hepsini yarınlarımıza ulaştıran köprüdür. Bugünlere gelmemizde öğretmenlerimizin emeği ve alın teri vardır. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz. Bir milletin ruhunu yapan eğitimdir. Eğitim demek millet demektir. Öğretmen demek eğitim demektir. Öğretmen biterse eğitim biter. Eğitim biterse millet biter.” dedi.

ÖĞRETMEN İSTİHDAMINI ARTTIRDIK

AK Parti olarak iktidara geldikleri günden itibaren eğitime ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Etyemez, eğitimin temel unsuru olan öğretmenlere yönelik yapılan çalışmalara değindi. 2021 yılı bütçesinde en büyük payın 211 milyar 993 milyon 156 bin lira ile eğitime ayrıldığını açıklayan Etyemez, bu rakamın 2021 yılı merkezi yönetim bütçesinin yüzde 15,7’sini oluşturduğunu söyledi. Gelecek nesillerin daha kaliteli eğitim alması için öğretmen istihdamını artırdıklarına vurgu yapan Etyemez, “Resmi eğitim kurumlarında öğretmen sayısını 295 binlerden 974 bin 837 öğretmene çıkardık. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde atanan öğretmen sayısı, mevcut öğretmen sayısının yüzde 71’ine karşılık gelmektedir. Konya’mızda ise 2002 yılında 16 bin 710 olan öğretmen sayımızı 2020-2021 eğitim öğretim yılında yaklaşık 35 bine çıkardık. Ülkemiz genelinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısınıilköğretimde 16’ya, ortaöğretimde 11’e düşürdük.Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yaptık.Göreve yeni başlayan 9. derece 1. kademedeki bir öğretmenin maaşını 4 bin 369 liraya, ek ders ücretinin saatini net 18,22 liraya çıkardık. Tüm öğretmenlerimize, her eğitim ve öğretim yılı başında eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği vermekteyiz. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında öğretmenlerimize bin 210 lira ödendi. Öğretmenlerimizin yüzde 85’ine yeni teknolojiler ve sistemler konusunda eğitim imkanı sağladık.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.