1. HABERLER

  2. Okul ve Dershane Çevrelerinde Sıkı Denetim

Okul ve Dershane Çevrelerinde Sıkı Denetim

2013-2014 eğitim, öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin beslenmelerinde büyük öneme sahip okul ve dershanelerin çevresinde bulunan ve...

A+A-

2013-2014 eğitim, öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin beslenmelerinde büyük öneme sahip okul ve dershanelerin çevresinde bulunan ve özellikle fast-food tarzı yiyecek ve içeceklerin satışının olduğu işletmelerde bizzat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN’in katılımıyla, İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri Gökhan YAVUZ ve Ahmet Yavuz ÖZDEMİR tarafından denetimler gerçekleştirildi.

Denetimlerde okul ve dershanelerin çevresinde bulunan ve döner, simit ve pohaça, hamburger, çiğköfte, dürümv.b. gıdaların sağlığa uygun olup olmadığı, üretim ve satış yerlerinde hijyen koşullarının sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilerek gerekli görüldüğü takdirde cezai işlem uygulanıyor.

Geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızın beslenmesinin önemini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVENyaptığı açıklamada,Ereğli’deki okulların ve dershanelerin çevresinde gıda satışı ve sunumu yapan gıda işletmelerinin denetlendiği ifade etti.

“En iyi gıda denetçisi ailelerdir”

Fast-food tarzı gıdaların son yıllarda tartışıldığını ve çocuklara satışının yasaklanmasının gündemde olduğunu belirten ÖZGÜVEN “Her ne kadar denetlense de okul çağındaki çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmeleri açısından, anne-babalar bilinçli davranarak fast-food denilen pratik, hızlı yemek yeme ile beslenme yerine, evde daha sağlıklı gıdalardan oluşan beslenme çantası hazırlayarak çocuklarımızın doğru gıdalarla beslenmelerini sağlamalılar. Bir küçük beyaz peynirli sandviç ve bir elmadan oluşan beslenme çantası çocuk gelişimi açısından daha faydalı olacaktır.” diyerek ve en iyi gıda denetçisinin öğrenci velilerinin olduğunu vurguladı. ÖZGÜVEN ayrıca bu konuda İlçe Müdürlüğü olarak bazı okullarda eğitim çalışmaları hazırlıklarının içinde olduklarını ve gerek broşürlerle gerek toplantılarla ailelere ve öğrencileri daha bilinçli hale getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekibince okullarımızın ve dershanelerimizin çevrelerinde gıda satışı ve sunumu yapan işletmelerin ( fast-food, dönerci, bakkal vs… ) 5996 sayılı kanun kapsamında sürekli denetlenmeye devam edileceğini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN, gerekli bilgilendirme ve uyarıların yapıldığını ve kurallara uymayan işletmeler için yasal yaptırımların uygulanacağını sözlerine ekledi ve vatandaşların şikayetlerini ALO 174 GIDA HATTI’na bildirerek denetimlere katkıda bulunacaklarını hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.