1. HABERLER

  2. OKULLARDA BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI

OKULLARDA BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI

Bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararı önleyerek ekonomiye kazandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi...

A+A-

Bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararı önleyerek ekonomiye kazandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi şimdi de ilkokul, ortaokul ve liseler arası “Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması” düzenliyor.

 

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçmek amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında okullarda bir kampanya başlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ekolojik belediyecilik alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, bu konuda çok sayıda hizmet gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

İnsan sağlığının korunması, su ve toprak kirliliğinin önlenmesi, çevresel bir sorunun ekonomik avantaja çevrilmesi amacıyla bitkisel atık yağ toplama çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Akyürek, atık yağ toplama çalışmalarının yanında eğitim konusu üzerinde de titizlikle durduklarını dile getirdi.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde Konya merkezde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere yönelik “Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması” başlatıldığını kaydeden Başkan Akyürek, yarışmaya katılan 102 okula bilgilendirme afişleri asılarak bitkisel atık yağ toplama bidonları dağıtıldığını söyledi.

Bitkisel atık yağların çevreye ve insan sağlığına olan zararları, ayrı toplanarak ekonomiye geri kazandırılması konularında bilinç uyandırmak amacıyla düzenlenen yarışma 23 Mayıs’ta sona erecek. Yarışma sonunda dereceye giren okullara ödülleri Çevre Haftası’nda verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.