1. HABERLER

  2. Ölçü ve Tartı Aletleri İçin Beyan Verme Süresi Başladı

Ölçü ve Tartı Aletleri İçin Beyan Verme Süresi Başladı

3516 Sayılı “Ölçüler ve Ayar Kanunu”nun 9. Maddesi gereği Ticari Amaçla Kullanılan ölçü ve ölçü aletleri için beyan verme süresi başladı. 1...

A+A-

3516 Sayılı “Ölçüler ve Ayar Kanunu”nun 9. Maddesi gereği Ticari Amaçla Kullanılan ölçü ve ölçü aletleri için beyan verme süresi başladı. 1 Ocak 2015 tarihinde başlayan beyan verme süresinin 28 Şubat’ta sona ereceği kaydedildi.

Ticari Amaçla Kullanılan ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin iki yılda bir yaptırılmasının zorunlu olduğu kaydedilen açıklamada, “2013 damganmış ve 2013 tarihinde imal edilmiş damgalanmış, Ticari Amaçla Kullanılan ölçü ve ölçü aletleri damga süresini doldurmuştur. 2015 Periyodik muayeneleri için Ereğli Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğuna müracaat edilmesi gerekir. Periyodik muayene için zamanında müracaat etmeyenler hakkında, daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi, damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı 3516 sayılı Kanun hükümlerine göre idari ve cezai işlem uygulanır” denildi.

Ereğli Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğuna dilekçeyle müracaat bulunması zorunlu olan tartı ve tartı aletleri aşağıda verilmiştir.

Tek parçalı ağaç metreler,

Litreler

Kefeli teraziler (masa terazileri)

Asma teraziler

Tek kollu kantarlar,

2 tona kadar olan kantar ve basküller,

İbreli teraziler,

Elektronik teraziler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.