1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. ONLAR TAHLİYE OLDULAR AMA, ASILSIZ  HABER HALA YERİNDE DURUYOR!
ONLAR TAHLİYE OLDULAR AMA, ASILSIZ  HABER HALA YERİNDE DURUYOR!

ONLAR TAHLİYE OLDULAR AMA, ASILSIZ  HABER HALA YERİNDE DURUYOR!

Ereğli'de geçtiğimiz tarihte ereglihaberleri.com isimli site tarafından "Çakıcı ve Seki Ereğli’ye Getirilecekler" başlıklı haber yapılmıştı.

A+A-

O tarihlerde bile haberin asılsız olduğu ortaya çıkmasına rağmen halen internet sitesinde yayınlanması haberin, kamuoyuna doğru bilgi vermek yerine internet sitesinin daha fazla tıklanarak menfaat sağlamak için hazırlanmış olabileceğini akıllara getiriyor.

ASILSIZ HABERDİ TÜMDEN YALAN OLDU

O haberin başlığı ise şu şekilde atılmıştı "Çakıcı ve Seki Ereğli’ye Getirilecekler".  Haber yayınlandıktan kısa bir süre sonra gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Üstelik haberde adı geçen iki kişi de herkesin bildi gibi bulundukları cezaevlerinden tahliye oldu. Ancak haberin halen o internet sitesinde yayınlanması ise kamuoyuna doğru bilgileri ulaştırmak adına yapılmadığını gösteriyor. İnternet sitesinin daha fazla tıklanıp, menfaat sağlamak için hazırlanmış olabileceği akıllara geliyor. Bununda gazetecilik mesleğinin etik kurallarına bağdaşmadığı görülüyor. Çünkü gazetecilik, doğru bilgileri objektif ve tarafsız olarak kamuoyuna ulaştırmak için yapılan bir meslektir. İnsanların haber alma özgürlüklerine sekte vurup, yanlış bilgilendirmek değildir. Güvenlerini boşa çıkarmak asla olamaz. Gazetecilik  öyle bir meslektir ki,  bir haberi yaparken kılı kırk yararak getireceği ve yaratacağı olumsuzluklarda düşünerek yapılmadır. İnsanlara gerçek olmayan haberi süsleyerek, ballandırarak haber yapmak gazeteciliğin ne vicdanına, ne de etik kurallarına sığar. O haberi yaptınız, her zaman ki gibi insanları yine zan altında bırakmaktan geri kalmadınız. Haberi yap, insanları yanlış bilgilendir ama gerisini düşünme. Bu ne gazeteciliğin, ne de başka bir mesleğin ahlaki kurallarına uyar.  Şimdi bu haberi yapıp, halen internet sitesinden kaldırmayanların verecekleri cevabı, kamuoyu ve bizlerde merak ediyoruz.

NE ZAMAN DÜRÜSTÇE GERÇEK HABER YAPACAKSINIZ?

Bu haberi yapanlardan şunu anladık ki, tık uğruna her şeyi yapabilirler. Bu kişiler hakkında daha önce yaptıkları bir haberle ilgili de Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan soruşturma başlatılmıştı. Bu haber sitesi Alaattin Çakıcıyı da, Deniz Sekiyi'de asılsız haberleriyle Ereğli'ye getirir mi, getirir.

Çakıcı ve Seki tahliye oldu ama... Ereğli cezaevinden değil. O dönemin yetkili birimleriyle yaptığımız görüşme neticesinde Çakıcı ve Seki'nin Ereğli'ye gelme konusunun hiç bir zaman söz konusu olmadığı tarafımıza yetkili birimlerce iletilmişti.

BUNUDA KAMUOYU ADINA SORUYORUZ: BU  ASILSIZ HABERLERİN YAPILDIĞI SİTENİN GERÇEK SAHİBİ KİM?

İşte O Asılsız Haberleri;

eregli-cakma-basin.JPG

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.