1. HABERLER

  2. Oprukçu “ 90 Bin Şehidimizi Unutmadık “

Oprukçu “ 90 Bin Şehidimizi Unutmadık “

Sarıkamış Harekatının 99.Yıldönümü dolayısıyla Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu yapmış olduğu yazılı açıklama ile  “ Sarıkamış...

A+A-

Sarıkamış Harekatının 99.Yıldönümü dolayısıyla Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu yapmış olduğu yazılı açıklama ile  “ Sarıkamış Harekatı Şehitlerimizi rahmetle ,saygıyla anıyorum ,ruhları şad olsun “ dedi.

Oprukçu mesajında ,Sarıkamış Harekatının tarihsel süreçteki önemine değinerek şunları kaydetti;” Her Türk evladı tarihini ,geçmişini iyi bilmelidir ki , geleceğe umutla bakabilsin.Hele ki 90 Bin askerimizin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın tarihsel süreçteki yeri çok farklıdır.Hafızalardan kolay kolay silinmeyecek olan bu tarihsel sürece baktığımızda bundan 99.Yıl önce Sarıkamış Allahuekber dağlarında şehit düşen eli kınalı Mehmetler tüm olumsuzluklara rağmen bir an bile arkasına dönmediler. Vatanın her karış toprağı kutsaldı.Onu kurtarmak gerekiyordu.Kınalı kuzular birer birer soğuğa yenildiler. Taş oldu gövdeler, yere düştü o pak alınlar. Sırt sırta, omuz omuza savaştılar. Beraber şahadet şerbetini içtiler. 22 Aralık 1914 ‘te başlayan Sarıkamış kuşatma harekatı aşırı soğuk ve açlık yüzünden, hedef ele geçirilemeden, 5 Ocak 1915'de sona erdi.90 Bin Mehmetçik donarak şehit oldu.Sarıkamış Şehitlerimizi rahmetle anıyorum “ dedi.

Oprukçu, “ Tarihin tekerrür etmemesi için tarihimizi iyi anlamalı  ve doğru yorumlamalıyız. Geleceği inşa edebilmemiz için, geçmişimizi iyi kavramamız lazım. Sarıkamış’ta koyun koyuna, omuz omuza 90 bin vatan evladı bu toprakları yurt edinmemiz için, vatan sevgisi için şehit düştüler. Donarak şehit olan 90 Bin şehidimiz bize sonsuza kadar devam edecek bir mesaj verdiler.Bu duygularla Sarıkamış Harekatında şehit olan tüm şehitlerimizi saygıyla,minnetle ve rahmetle anıyorum “dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.