1. HABERLER

  2. Oprukçu : Ahilik haftasını kutladı.

Oprukçu : Ahilik haftasını kutladı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Ereğli esnafının ahilik haftasını kutlama mesajı yayınladı;XXI. Yüzyılın ilk yarısından XIX. Yüzyılın...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Ereğli esnafının ahilik haftasını kutlama mesajı yayınladı;

XXI. Yüzyılın ilk yarısından XIX. Yüzyılın ikinci yarısına kadar Anadolu’da, Balkanlar’da ve Kırım da yaşamış olan Türk Halkı’nın sanat ve meslek alanında yetişmelerini ve ahlaki yönden gelişmelerini sağlayan yapının adı Ahiliktir, insanların ahlaklı yollardan kazanç sağlayabilmesinin tüm ilkelerini ve yollarını yüzyıllar boyu koruyan bir geleneğimizdir.

Ahilik geleneğimiz alış veriş kültürümüz de çok önemli bir disiplin olup, Türk halkını birbirine yaklaştırarak, aralarındaki dayanışmayı sağladı. Ticari işletmelerimiz Türk ekonomisinin bel kemiği ve kalkınmamızın çekirdeğidir. Yüzyıllar önce bu topraklarda kendi öz kültürümüzle kurulan ahilik sistemini anlamak, anlatmak ve hep beraber yaşamak; tüm esnaf, sanatkar ve işadamlarımızın ortak amacı olmalıdır. Yaşadığımız bu dönemde her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan birliği ve dayanışmayı yüzyıllar önce atalarımız, nasıl hayat felsefesi haline getirmişse bizler de her zaman birlik ve beraberlik içerisinde, yardımlaşma ve dayanışma duygularını ön planda tutan bir toplum olmayı başarabilmeliyiz. Medeniyetimizin dünyaya armağan ettiği bu sistem, yeniden toplumumuzun hayat felsefesine katkı sağlamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ereğlili esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftası’nı tebrik ediyor, bu topraklarda her zaman var olan birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının devamını diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.