1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Oprukçu; “Bilgileri yok fikirleri var”
Oprukçu; “Bilgileri yok fikirleri var”

Oprukçu; “Bilgileri yok fikirleri var”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Belli bir kesimin algı oluşturma adına, bilgileri olmayan geleceğin yakıtı olan lityum konusunu sulandırmaya çalıştığını söyledi.

A+A-

Akhüyük’te kurulan termal tesislere ek olarak projelendirdikleri Lityum üretimi konusunda bilgi veren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, dünyanın gelişmiş ülkeleri petrole alternatif olarak, geleceğin yakıtı olan Bor ve Lityum konusunda arge çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ederek şöyle dedi.

“Bakın yerli ve milli gururumuz TOGG dahil gelişmiş araba üreticilerinin tamamı, Lityumdan üretilen pillerle elektrikli araç üretiyor. Birilerinin algı üreterek küçümsemeye çalıştığı Akhüyük Termal Tesislerinde Arge çalışmalarını yürüttüğümüz Lityum üretimi projemizde ilk bulgulara göre 100 litre termal sudan 50 gram Lityum elde edildi. Bu bilgisi olmadan fikir sahibi olanlar için küçümseyici olabilir, ancak Lityumun kilo fiyatının bugün için 45 bin dolar olduğu düşünülürse, bunun Ereğli’miz için Allah’ın bir lütfu olduğunu rahatça söyleyebilirim. Halkımız gerçekleri bilmeli, bilinçli karalama kampanyası yapanlara gerekli cevabı vermeli.”

426489c0-1fe1-467f-870a-1b3ecefb1c4c.jpg

3ab1abc9-afa5-45bb-a830-318a68aef0d1.jpg

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.