1. HABERLER

  2. OPRUKÇU Ereğli halkının takdir ve teveccühleriyle halkımızın oylarını alarak seçilmiştir

OPRUKÇU Ereğli halkının takdir ve teveccühleriyle halkımızın oylarını alarak seçilmiştir

MHP Ereğli İlçe Teşkilatı  olarak, Metro TV de yayınlanmış olan Cem Zorlu Bey Ve Sayın Özkan Özgüven Bey’in katılımıyla gerçekleşen programı...

A+A-

MHP Ereğli İlçe Teşkilatı  olarak, Metro TV de yayınlanmış olan Cem Zorlu Bey Ve Sayın Özkan Özgüven Bey’in katılımıyla gerçekleşen programı büyük bir üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isteriz. Katılımcıların programda ortaya koyduğu yaklaşım, üslup ve ifadeler üzüntü verici olduğu gibi, bir o kadar da düşündürücü olmuştur.

Seçimler halkımızın iradesinin yönetime yansıtabilmesi için demokrasimizin en vazgeçilmez ve en önemli unsurudur. Ancak, halkın iradesinin yönetime yansıtılması anlamına gelen seçimlerde, adaylar birbirleri ile yarışırken ortaya koyacakları üslup ve yaklaşım asla asgari saygı ve nezaket ölçülerini aşmamalıdır. Hele hele oy veren halkı incitecek ve halkın aklını görmezlikten gelecek üslup ve yaklaşımlara asla cüret edilmemelidir.

Cem Zorlu Bey’in “söz namustur” diye başlayarak şık olmayan mimik ve tavırlarıyla Sayın Belediye Başkanımızı ve Belediye Başkan adayımızı namussuzlukla suçlaması her şeyden önce Ereğli halkına ve Sayın OPRUKÇU’ YU belediye başkanı seçen iradeye büyük bir saygısızlık ve hakarettir. Cem Bey şunu bilmelidir ki Sayın OPRUKÇU Ereğli halkının takdir ve teveccühleriyle halkımızın oylarını alarak seçilmiştir. Temayüllerde kendi parti teşkilatının oylarını bile alamadığı halde Başbakan torpili ile Milletvekili seçilenlerin en azından bu hususa dikkat etmesi gerekmektedir.

Cem Zorlu ve Sayın Özkan Özgüven Bey’in her ifadelerinde adeta halkımızı tehdit edercesine Büyük Şehir Belediyesinin ve Akp iktidarının ismini dillerine doluyarak baskı ve tehdit unsuru olarak kullanmaları da büyük bir talihsizliktir.

Bu üslup her şeyden önce Konya’nın en büyük ve en köklü ilçesi olan Ereğlimize ve Ereğliliye haksızlık ve saygısızlıktır.

Ereğli Konya’nın bir mahallesi değil, vilayetliği çoktan hak etmiş Anadolulun parlayan bir yıldızıdır.

Sizin ifade ettiğiniz gibi her şeyi Büyük Şehir Belediyesi yapacaksa o zaman Sayın Özgüven nerenin, hangi şehrin adayıdır?

O zaman Ereğli’de Belediye Başkanı seçmenin anlamı nedir?

O zaman Ereğli Belediye Başkanı ne iş yapacaktır?

Veya Ereğli Belediyesi Büyük şehirle aynı partiden olmaz ise Ereğlinin ve Ereğlilinin hakkına hukukuna mı gasp edilecektir. Bu anlayış hakkı, hukuku, dürüstlük ve adaleti temsil edemez. Temsil etse etse kendine güvenmeyen, kendi yeteneksizliğini ve beceriksizliğini tehdit ve baskı unsuruyla örtmeye çalışan bir acziyeti temsil eder.

Diğer yandan bütün Ereğli Halkı biliyor ki Ereğli Belediyesi 2004 – 2009 yıllarında Akp İktidarı tarafından yönetiliyordu. Üstelik Akp Hükümetinin bugünkü gibi ayakkabı kutuları ve ses kayıtlarıyla boğuşmadığı, kendini kurtarma telaşıyla yarınlarının ne olacağı meçhul bir vaziyette olmadığı, tam tersine, ülke genelinde çok güçlü olduğu bir dönemde Ereğli Belediyesini yönetmişlerdi. O dönemde Akp Hükümetinin kendi partisinden olan Ereğli belediyesine kayda değer hiçbir hizmet sunmadığı ve Ereğli’ye hak ettiği desteği bile vermediği gibi, Ereğli Belediyesini nasıl borç batağına sürükledikleri, makam koltuklarını bile haczettirme acziyetini gösterdikleri Ereğlili hemşerililerimizin hafızasından silinmemiştir.

Bütün bunların yanında bizleri derinden düşündüren diğer bir husus ise Belediye Başkan Adayının yapması gereken bütün proje ve açıklamaları Cem Zorlu Bey’in yapması olmuştur. Bu durum, “ Ekip olma” veya “dayanışma” mantığıyla açıklanamayacak kadar önemlidir. Ereğli halkı Cem Zorlu Bey’e mi yoksa Özkan Özgüven Bey’e mi oy verecektir.  Belediye Başkan Adayı adına bütün sözleri Cem Zorlu Bey verirken, halkımız oyu kime verecek ve hesabı kimden soracaktır?

Özellikle Akp teşkilatı etrafında dillendirilen ve halkımızda da fısıltı yoluyla karşılık bulan “gölge aday” söylentisi, Cem Bey’in bu yaklaşımlarıyla haklılık kazanmakta ve yetkinin cem edilip sefa sürüleceği endişesini derinleştirmektedir. Bu durum en iyimser şekli ile Sayın Özgüven’e büyük bir nezaketsizlik ve halkımıza haksızlıktır.

Seçimlerin her şeyden önce hoşgörü, saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde huzur içerisinde geçmesine temenni ederek, Ereğli’mize ve Saygı değer Hemşerilerimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.

Ereğli Kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

İrfan Aksoy MHP Ereğli İlçe Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.