1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. OPRUKÇU EREĞLİ’NİN YÜREK BURKAN TABLOSUNU PAYLAŞTI
OPRUKÇU EREĞLİ’NİN YÜREK BURKAN TABLOSUNU  PAYLAŞTI

OPRUKÇU EREĞLİ’NİN YÜREK BURKAN TABLOSUNU PAYLAŞTI

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Açıklamalarına belediyenin mali tablosu hakkında bilgi vererek başlayan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “Yoğun bir seçim sürecinin ardından daha sonraki yoğunluğu ve Mübarek Ramazan ayını kazasız, belasız atlatarak üçüncü ayımızı tamamladık. Bu üç aylık süre içerisinde Belediyemizin tüm birimleri çalışmalarına aralıksız devam etti, hizmetlerini aksatmamaya azami gayret sarf etti. Bunun yanında devraldığımız Belediye’nin Mali İşler Şube Müdürlüğü’ne intikal etmiş, muhasebe kayıtlarına geçmiş 89 Milyon Lira borcunun olduğu, muhasebe kayıtlarına girmemiş hak edişlerle birlikte 92 Milyonu buluyor borcumuz. Yani borçlu bir Belediye’yi devraldığımızı ifade etmemizde mani bir hal olmadığını değerlendiriyorum. Bunları dosdoğru bir tespiti ortaya koyma muradımla, maksadımla ifade ediyorum. Belediyemiz aylık 3 Milyon 843 Bin Lira maktu ödemesi olan bir Belediye durumundadır. Yani Belediyemize İller Bankası’ndan gelen paranın %40’ı borçlara, %30’u Büyükşehir’e Büyükşehir payı olarak doğrudan gittiği, %10’unun da KOSKİ payı olarak gittiği değerlendirildiğinde elimizde %20’lik payı kaldığı gerçeğiyle yüz yüzeyiz. Bunun da çoğu zaman personel maaşlarımızı ödemeye yetmediği ortadadır. Ayrıca 178 Kadrolu, 375 tane de şirket işçisi devraldığımızı ifade etmek isterim” ifadelerini kullanarak belediyenin mali tablosunu basın mensuplarıyla paylaştı.

“BOLKAR A.Ş.’NİN KARAR DEFTERİ’Nİ HENÜZ BULAMADIK”

Başkan Oprukçu: “Bugün itibaren Ereğli Belediyesi’nin payından 5 Milyon 173 Bin 570 Lira paranın aktarıldığı görülmektedir, KOSKİ için de 1 Milyon 724 Bin 522 Lira aktarılmış durumda, 347 Bin 311 Lira da su faturası da ödemişiz. Mali anlamda fotoğraf bu arkadaşlar. Bolkar A.Ş.’yi kayıtlarda görünen 0 karla devraldık ve muhasebe kayıtlarına harcama kayıtlarının girmemesinden dolayı para var gibi görünen, 300 Liranın dışında parası yok. Yani %11 kar payıyla çalışan bir şirketin karının olmaması pek tabi olarak düşünülemez. Bir de şirketin Karar Defteri henüz bulunamamıştır. İlgililerine ve muhataplarına yazı ile sorduk, istedik. Sayın Başkanımızdan şahsına değil şirket müdürüne sorulması yönünde bir mektup aldık, diğer sorduklarımızdan da henüz bir cevap alamadık. Bekliyoruz, hukuki anlamda da gereğinin yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bolkar A.Ş. Belediye’nin Amiral Gemisi hüviyetinde hizmetleri çabuklaştırmak ve kolaylaştırmak, bir fazla imkan sağlamak amacıyla acizane tarafımızdan 2010 yılında Ereğli Belediyesi’ne hediye edilmiş, bağışlanmış bir şirkettir. Çok idealist olduğumuz gerçeğiyle o dönem şirketi mal varlığıyla ve borçsuz olarak devretmiştik. Konuyla ilgili daha sonraki süreçte gelişme olursa da söyleriz. Düğün Salonu İşletmesi ve bazı parkların sorumluluğu şirkete aittir” dedi.

“TAZMİNATLAR EN KISA ZAMANDA ÖDENECEK”

İşten çıkarılanların alacaklarının ödenmediğini dikkat çeken Başkan Oprukçu:”2 Milyon’un üzerinde kar gözüktüğü ifade edilmekle birlikte şirketin SSK borçlarını ve bizden sonra işten çıkarıldığı anlaşılan 475 tane Ereğli’mizin güzide evladının tazminatlarının dahi bu döneme bırakıldığı anlaşılıyor. Şu anda 300 Bin Lira’nın üzerinde bekleyen kıdem tazminatını, ihbar tazminatı Belediye’nin şirketi ödemiş durumda, ödenmesi gereken çok miktarda kıdem tazminatı, ihbar tazminatı alacağı görülüyor, hemşehrilerimiz müsterih olsunlar çıkarıldığı anlaşılan ve 5 yıldır mağdur edilen hemşehrilerimizin alacakları mümkün olduğu en kısa zamanda ödenecek” dedi.

“ENGELLERİ AŞARAK GELDİK”

Konuşmasının devamında Bankamatik Memuru hüviyetinde çalışanlar için Belediye Meclis kararı ile 5 kişilik bir komisyon kurduklarını ifade eden Oprukçu: “Her siyasi partiden kıymetli 5 Meclis Üyesi arkadaşımız komisyonun üyesidir. Komisyonumuz toplantılarına devam ediyor, kimse taşın altına elini koymazsa biz her şeye gövdemizi koymuş gelmişiz, netice itibariyle de gövdemizi koymaktan imtina etmeyiz. Ama sosyal medyada, sair platformlarda, zalimlikle suçlandığımız bir tabloda bankamatik memuru olarak ifade edilen insanları tespit etme erdemliliğini ve yürekliliğini Meclis’imizin değerli Komisyon Üyeleri’nden de bekliyorum. Yine geçmişe dönük İmar Uygulamaları’nın araştırılmasına ilişkin bir komisyon kurulduğunu sizlere müjdelemek istiyorum. Bunlar Meclis kararı arkadaşlar bizim özel isteğimizle oluşmuş değildir. Meclis’imizin takdiriyle oluşturulan 6 kişilik Komisyon Üyesi araştırmalarını yapacaklar. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Haksızlık karşısında hiç kimsenin susmaması gerektiği gerçeğiyle hareket ettiğimizde inşallah bu komisyonumuz da üzerine düşen görevi yapacaklar. Bakalım İmar Uygulamaları ile ilgili ortaya ne çıkacak, bunu da hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

“ÜÇ AYDIR EREĞLİ’DE BÜYÜKŞEHİR’E AİT BİR ARACI GÖRMEK İSTERDİM”

Daha sonrasında Belediye çalışmalarına değinen Başkan Oprukçu: “Akhüyük’teki termal su aramalarında kullanmak üzere bir 5 Milyon, asfalt için kullanmak üzere bir 5 Milyon olmak üzere Meclis’imizden 10 Milyon TL’lik kredi yetkisi aldığımızı hepiniz biliyorsunuz. Akhüyük’teki termal suyun Kaplıca hüviyetinde halkımızın hizmetine sunulabilmesi için 8 tane havuz yaptık bitme aşamasındadır. Havuzlarımızın içi termal su ile dolacak, her gün sabah aktığını göreceksiniz, insanlarımız orada şifa bulacak inşallah. Yama çalışmalarımızda yollarımızı İlçe Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne ait ayrımı yapmaksızın çukur olmaması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Park Bahçe ekiplerimiz yetersiz personel olmasına rağmen çimlendirme, çiçeklendirme, sulama, ot biçilmesi gibi çalışmalarını başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Fen İşleri ve diğer birimlerimizde büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ediyor, bu vesileyle sizin huzurunuzda çalışma ve yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu arada TYP kapsamında hizmet veren yaklaşık 100 işçimizin İŞKUR ile yapılan sözleşmenin bitmesinden dolayı iş akitleri sonlandı. Bu manada özellikle Park Bahçe ve Fen İşleri Müdürlüklerimiz önemli bir personel sıkıntısı içerisine girdi, bunu da en yakın zamanda gidereceğiz. Temizlik İşleri’nde de azami gayretin sarf edildiğini biliyorum. Temiz bir şehir, huzurun inşasında temizliğin çok büyük bir öneme haiz olduğunu hepiniz biliyorsunuz, inşallah onu da başaracağız. Fark ettiğinizi tekrardan size fark ettirme gayreti içerisinde olmayacağım. Yani Büyükşehir tenkit etmemi beklemeyin ama üç aydır Ereğli’de Büyükşehir’e ait bir aracı görmek isterdim. İlaçlamalar, Belediyemiz marifetiyle yoğun bir şekilde devam ettirilmeye gayret ediliyor. Kültür hizmeti olarak Ramazan ayında Hemşehrilerimizin Ramazan’ın tadını doyasıya yaşamasını çok arzu ettik, çok daha zengin içerikli etkinliklerde yapmak isterdik ama imkanlarımızı zorlamadan bir program icra edildi. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabelamızı girerken hepiniz görmüşsünüzdür ‘T.C.’ diyorlar, “T.C. değil arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti’. Ayrıca XRAY cihazının geldiğimiz gün kalktığını da herkes biliyordur. Ortaokul öğrencilerimizi müracaatların bitmesinin akabinde Mersin sınırları içerisinde 3 günlük bir tatil ile ödüllendireceğiz. Onların denizle tanışmayanlarını denizle tanıştıracak, arkadaşlarıyla huzur içerisinde tatil yapma olanağı sağlayacağız inşallah. Kapımız her zaman açık, hiçbir hemşehrimizin ‘Belediye Başkanına ulaşamadık’ demesini istemiyoruz.

“ADAYLIĞIMIZ BAŞKALDIRI DEĞİL, HAKKI HAKLIYA TESLİM ETME ÇABA VE GAYRETİNİN SAMİMİ BİR DURUŞUDUR”

Oprukçu: “Adaylığımızın bir başkaldırı olmadığını defalarca dile getirdim. Adaylığımız, hakkı haklıya teslim etme çaba ve gayretinin samimi bir duruşudur. Halkımız tarafından takdir edildiğini de hepiniz görüyorsunuz. Siyasi Partilerimizle, Sivil Toplum Örgütlerimizle ve basınımızın siz değerli temsilcileri ile kavga etmek istemiyoruz. Belediyemizden hiçbir basın mensubu telefon ile aranmadı, o gün Meclis’te davet etmiştim. Arkadaşlarımız lütfettiler, katıldılar. Hepinize ayrıca teşekkür ediyorum. Dolayısıyla kavgasız ama hizmete odaklanmış bir tabloyu inşallah Ereğli’nin önüne koyma gayretimiz devam edecek. Sosyal medyada kirli çamaşır arayışında olan, dedikodu, fitne, fesat üretenler var. Bunlar içerisinde geçmişte bana yol arkadaşlığı yapmış, çalışma arkadaşı olmuş olanlar da var. Eğer yol arkadaşlığı hukukuna riayet edilmemişse artık benim yol arkadaşım değillerdir, olamazlar da. Hüseyin Oprukçu, Hak ve halkla beraberdir, herkes beğenecek diye bir kayıt yok, kimseye beğenilmek diye bir mecburiyetimiz de yok. Sabır terazisini kurmuşuz, o kadar değerli ki adam sabır terazisine çıkamazmış cehennemin dibine kadar yolu var. Çünkü Rabb-ül Alemin “Sabrediniz, ben sabredenlerle beraberim” diyor. 5 yıl sabretmiş 5 gün sabredemiyor o zaman bizimle de yolu ayrılmış demektir. Hüseyin Oprukçu ismi kimse için geçim kaynağı olmamalı, hiç kimse Hüseyin Oprukçu adına sosyal, siyasal, iktisadi anlamda ticarete adını aracı koymamalıdır. Ve hiç kimse benim adıma söz söyleme, beni etkileme, yönlendirme, temsil etme hakkına sahip olmadığı gibi haddine de değildir. Yol arkadaşlarım yol arkadaşlığı hukukuna riayet ettiği sürece işleri ile ilgili inisiyatif kullanacaklardır. Bu yol arkadaşlığına riayet etmeyenlerle yol arkadaşlığı yapmayacağım, Hak ve halk ne kadar yakınsa, yol arkadaşlarımın da o kadar yakındır. Hiç kimse Hak ve halktan öncelikli değildir. Dışarıda benim adıma iş alıyorlar, benim adıma vaatte bulunuyorlar böyle bir şey yok veya sosyal ve iktisadi anlamda adımızın kullanılmasına asla müsaademiz, müsamahamız yoktur. Geçmişte benimle yol arkadaşlığı yapanlar yakınımda değilse zaten yol arkadaşlığı bitmiş demektir. Ben, açığım, kapım da açık korumam yok, çoğu kez de direksiyonun başındayımdır. Makam arabası yok, makam arabam yok Belediye işlerini de şahsi arabamla takip ediyorum. Benim Ereğli Belediyesi’nden maddi manada beklediğim hiçbir şey yok. Manevi anlamda da Ereğli’mizde hemşehrilemizin huzurunu temin ve tescil ettikten sonra onun mutluluğunu yaşamak, o da en doğal hakkım olsa gerek. Adana ile ilgili yayın yapanlar Hüseyin Oprukçu Adana’ya ceketi ve şerefi ile gitti, ceketi ve şerefi ile döndü. Şer akan dudaklar, şer söyleyen klavyeler ya da kalemler eğer böyle bir muratları varsa ellerinden geleni ardına koymasınlar. Gördüm ki Belediye Başkanı seçildikten sonra dost bildiğim düşman ve bu kadar çok düşmanımın olduğuna hiç ihtimal vermemiştir. Ve Rabbime şükürler olsun hemşehrilerime minnettarım ve Bağımsız Belediye Başkanı olarak seçilmenin onurunu yaşıyorum. Dolayısıyla arkadaşlar dedikodu, fitne, fesat yapanlar, yanlış yapanlar, haksız, hukuksuz ve ahlaksızca saldıranlar Allah(cc) indinde de hukuk indinde de hesabını vereceklerdir. İnşallah TYP ve MEGİB projeleri kapsamında insanlarımızın İŞKUR imkanlarından faydalanmaları gayreti içinde olacağız. İsimlerle işimi yok ama adam gibi çalışmayan kimseyle işim olmayacak. Zulmü alkışlayamam, zalimi de asla sevemem diyor şair, iç hesaplarınızı yapın ama benim üzerimden yapmasın kimse. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, Rabb-ül Aleminin lütfu, hemşehrilerimizin teveccühü ve siz değerli basın mensuplarımızın desteği ile inşallah Türkiye’nin gündemine oturacak bir Ereğli inşa edeceğimizi belirtmek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.