1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. OPRUKÇU’DAN GÜNDEME DAİR ZEHİR ZEMBELEK AÇIKLAMALAR
OPRUKÇU’DAN GÜNDEME DAİR ZEHİR ZEMBELEK AÇIKLAMALAR

OPRUKÇU’DAN GÜNDEME DAİR ZEHİR ZEMBELEK AÇIKLAMALAR

“KİMSE BENDEN SAYIN DEVLET BAHÇELİ BEY’İN SÖYLEDİĞİ SÖZDEN DOLAYI BİR SAYGISIZLIK YAPMAMI BEKLEMESİN”

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmede bulundu ve 24 Temmuz Basın Bayramlarını tebrik etti.

Değerli basın mensuplarımız öncelikle hepiniz hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Başkan Oprukçu: “Malumunuz bugün halk günüydü şimdi siz diyeceksiniz ki Ereğli Belediyesi’nde her gün halk günü, şükürler olsun. Halkımızla buluşmaya, kucaklaşmaya ve onlara hizmet etmenin onurunu yaşamaya devam ediyoruz. 31 Mart seçimlerinde halkımızın teveccühü ile Bağımsız Belediye Başkanı olarak seçilmemiz başlı başına bir onur bizim için ve bu onura halel getirmeyeceğimizi de hepiniz biliyorsunuz. Ereğli’mizin geleceği için, hemşehrilerimizin istikbali için hatta ülkemizin istikbaline müspet manada Ereğli’den katkı sunabilmenin çaba, gayret ve samimi duruşunu öteden beri gösterdiğimizi hemşehrilerimiz biliyor. Bu vesileyle bizi izleyen kıymetli vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“BAĞIMISIZ ADAYLIĞIMIZIN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA VE SAYIN DEVLET BAHÇELİ BEY’E BAŞKALDIRI OLAMDIĞINI DEFALARCA DİLE GETİRDİM”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmede bulundu ve 24 Temmuz Basın Bayramlarını tebrik etti. Oprukçu: “Biz bağımsız aday olmaya mecburiyetin ötesinde bir mahkumiyet hissettiğimiz için karar verdik. Nefsimizle alakalı bir durum olmadığını herkes bilir kaldı ki Belediye Başkanlığı makamının sağlayacağı maddi ya da manevi imkanlara bağlı bir talebimizin olmadığını da herkes bilir. Bu anlamda adaylığımız hiçbir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Devlet Bahçeli Bey’e bir başkaldırı olmadığını defalarca dile getirdim, inanılmaz bir şekilde de üzüntüler yaşadım ben. Yani 46 yıllık bir mücadele hayatından sonra kendinizle, şahsınızla ve şahsiyetinizle özdeşleşmiş olan bir siyasi partiniz var, çok saygıdeğer de bir Genel Başkanı’nız var, ağabey bildiğiniz ve ağabeylik hususunda üzerine düşeni fazlasıyla yapmış değerli bir büyüğümüzün Genel Başkan olduğu bir siyasi hareketten ayrılmak durumunda kaldık. Bir de Bağımsız Belediye Başkanı seçildiğimiz ve 31 Ocak günü partimizden ayrıldığımız gerçeği var. Tüm bunları değerlendirdiğimizde yaşanan süreçte gereksiz, anlamsız bir tablonun vesile edilmek suretiyle şahsıma ve Sayın Devlet Bahçeli Bey’e sosyal medya aracılığıyla saygısızca, fütursuzca, ahlaksızca yazıların ve söylemlerin olduğunu görmenin üzüntüsü içerisindeyim. Hatta Ereğli’de bir televizyon kanalının sahibi ve bir siyasi partinin İlçe Başkanı’nın olduğu bir tablo var, haber yapmışlar. Hüseyin Oprukçu’ya sosyal medyada sövgü temin etmek suretiyle bir milletvekili aklanmaya tevessül edilmez. Sayın İlçe Başkanı aklını başına alacak” şeklinde konuştu.

3f2364a2-82a0-4d25-8b9f-592e0e1b676b.jpg

“DEVLET BEY’E BU SÖZÜ SÖYLETTİRMEK İÇİN O VATANDAŞI KİM ORGANİZE ETTİ?, KİM DOLDURDU?”

Başkan Oprukçu: “Sayın Devlet Bahçeli Bey’in Ayrancı Belediyesi’ni ziyaretinde bir vatandaş kalkıp ‘Hüseyin Oprukçu’ya da gel’ diyor. Yahu senin haddine mi davet etmek, kaldı ki bir davetin adabı, edebi olur. Sayın Genel Başkan da söylenmesi lazım gelen şeyi söylüyor. Partisinden ayrılmış birisine bir vatandaşın söylemi ile tamam geliyorum mu diyecek. Doğru işi olmaz olursa da zaten doğru olmaz. Yani bunu diyor Devlet Bey’in cevabı üzerine onu da alkışlıyor, bravo baba diyor kurguyu görüyor musunuz?. Devlet Bey’e bu sözü söylettirmek için o vatandaşı kim organize etti?, kim doldurdu?. Bunu Hüseyin Oprukçu’ya sövgü vesilesi saymak, Sayın Devlet Bahçeli Bey’e saygısızlık yapma vesilesi kılmak hayasızlık ve ahlaksızlıktır. Edebe ve ahlaka mugayir tavır ve davranışları bu vesile ile kınıyorum. Sosyal medya hesaplarımız ele geçilmiş iki aydır paylaşım yapmıyorum, kapatmadım ama bizatihi kendim sağlıklı olarak kullanabilecek melekelerimi geliştirene kadar da sosyal medyamdan paylaşım yapmayacağım. Bunlara sosyal medyadan cevap verebilirdim, gerek de görmedim canlı canlı vatandaşlarım izlesin istedim” dedi.

1-268.jpg

“BEN CUMHUR İTTİFAKI’NIN KARŞISINDA FİLAN DEĞİLİM”

Çok net ifade ediyorum, Devlet Bahçeli Bey’in söylediği sözden cesaret almak suretiyle şeref ve haysiyet fukaralığı yapan çakallarla hukuki zemini yitirmeden hesabımızı göreceğiz diyerek konuşmasını sürdüren Hüseyin Oprukçu: “Bir televizyon kanalına sarılarak ve Devlet Bahçeli Bey’in sözünü istismar ederek bir vekili aklama gayretlerini esefle karşılıyorum. Ne alakası var, benim adaylığımın önünü kesenler belli. Ben Cumhur İttifakı’ndan yana olduğumu her zaman söyledim, tavrım da çok netti. Cumhur İttifakı’nın başarılı olması için dua ettim, AK Parti İlçe Başkanı’na, MHP İlçe Başkanı’na ve vatandaşlarımıza da söyledim. Cumhur İttifakı’nın karşısında filan değilim ben, beka ile ilgili olan bir söylemin karşısında Hüseyin Oprukçu gibi bir yalınayağın, bu memlekete hizmet etmekten başka muradı olmayan bir insan evladının karşı tavrı olur mu, olmadı ve olmayacak” dedi.

“ASLA KİMSE BENDEN SAYIN DEVLET BAHÇELİ BEY’İN SÖYLEDİĞİ SÖZDEN DOLAYI BİR SAYGISIZLIK YAPMAMI BEKLEMESİN”

Başkan Oprukçu: “Ben, destek isteyen, talepte bulunan, yardım isteyen herkesin de yanındayım. Devlet Bahçeli Bey’in Ayrancı’ya geldiğinde Ayrancı Belediye Başkanı’nın Ereğli’de anons yapılması talebini de karşılıksız koyamazdım. Ayrancı Belediyesi’nin anonsunu, duyurusunu Ereğli Belediyesi’nin hoparlörlerinden yaptırdım. Bu manada Ereğli Belediyesi’nin Ereğli’den gidecek hemşehrilerine otobüs tahsis etmesinden daha doğal ne olabilir. Türkiye’nin her yerine gidecek hemşehrilerimize araç tahsis ediyoruz. Bir diğer husus Ayrancı benim memleketim, dolaysısıyla Ayrancı’yı da, Belediye Başkanımızı da, Sayın Devlet Bahçeli Bey’i de seviyor, sayıyoruz. Asla kimse benden Sayın Devlet Bahçeli Bey’in söylediği sözden dolayı bir saygısızlık yapmamı beklemesin. Sayın Cumhurbaşkanımız’a da bir saygısızlığım olmayacak. Seçim bitmiş, hizmet etmek için çırpınıyorum. Huzur şehri Ereğli’yi inşa etmek için yoğunlaşmış bir çabamız, gayretimiz var. Bakın Adana’da, CHP’li Belediyelerin olduğu birçok yerde ülkücü ve milliyetçi kıyımı yapılıyor. Bir vatan evladı onlar da, bir sesiniz çıksın. Ereğli’deki AK Parti ve MHP İlçe Başkanı’nı kastediyorum, madem ülkücüsünüz, milliyetçisiniz oralardaki zulme dur deyin. Bakın Ereğli Belediyesi’nden bir tane Allah(cc) kulunu çıkarmadım. Üç beş kendi çıkan ve yerini beğenmeyen onlar da saysanız 10’u geçmez. Kimsenin ekmeği ile oynamadık, oynamaya da niyetimiz yok. Ama sahip oldukları sosyal medya ve basın organlarıyla Hüseyin Oprukçu’yu itibarsızlaştırabilmek için uğraşmasınlar, bizi zorlamasınlar. Bakıyorum zorlamak için uğraşıyorlar efendim projelerinizle ve hizmet aşkınızla yarışın. Bütün bu yaşanan gelişmelerden en hazin olanı da şahsımı Belediye Başkanı olarak seçmiş olan hemşehrilerimizin iradesini hiçe sayarak, Belediye Başkanlığımızı yok sayarak burada, yerelde, Ereğli’de siyaset yapmak suretiyle saygısızlık yapmaktır, kabul etmemiz, içimize sindirmemiz mümkün değildir. Herkes aklını başına alacak. Sosyal medya çakallarının bu memlekette itibar sahibi olduğunu asla kimse göremeyecek. Her şeyi istersiniz, her şeyi alırsınız, canımı da alırsınız ama benden hiç kimse Akif’in de dediği gibi zulmü alkışlamamı beklemesin. Ne şahsıma yönelik ne de şahsım vesile edilerek Sayın Bahçeli’ye saygısızlık edilmesine müsaade etmeyeceğimi ifade etmek istiyorum. Netice itibariyle sizleri, hemşehrilerimizi, Ereğli’mizi sevmeye ve Ereğli’ye hizmet etmeye karalıyız. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyor, 24 Temmuz Basın Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize saygılar sunuyorum, Allah(cc)’a emanet olun” diyerek sözlerine son verdi.

51bfd8ae-7984-4e80-bbab-50d4502cc91c.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.