1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Oymak’dan, Esnaf İçin Ucuz Konutlar Projesi!
Oymak’dan,  Esnaf İçin Ucuz Konutlar Projesi!

Oymak’dan, Esnaf İçin Ucuz Konutlar Projesi!

Oymak’dan, Önemli hizmet, Esnaf İçin Ucuz Konutlar Yapılacak!

A+A-

Oymak’dan, Önemli hizmet, Esnaf İçin Ucuz Konutlar Yapılacak!

Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, başkanı Mustafa Oymak küçük esnafın ev sahibi olması için çalışma başlattı.

Esnaf için ucuz konutlar inşa edileceği öğrenildi. Ereğli’de uygun arsa teminini yapan Kooperatif, çalışmalarda son noktaya varılırken, Tahsisi yapılan arsa için Konya Büyükşehir Belediyesi'nden imar kararı bekleniyor. Kararın ardından inşaat çalışmalarına başlanılacağı ise edinilen bilgiler arasında. Evlerin olduğu alanın bir tarafında Toroslar diğer tarafında yapay bir gölle süslenecek olan konut alanı şimdiden cezbetti.

Proje için tahsis edilen arsa 113 dönüm. Ereğli Belediyesi'nin sosyal donatı alanlarının hemen yanında yer alan arsa, Ereğli Sanayi Bölgesi'nin arka kısmında yer alıyor. Projenin 25'i tamamlandı. Çalışma için Ereğli Belediyesi'nden 1/5000'lik plan Konya Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Projede, imardan gelecek karara göre yaklaşık 700 konut yapılacak. Konutların 3'de biri esnafa karsız bir şekilde verilecek. Sİlk teslimler de esnafa yapılacak. Konya Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi evlerin parasını peşin ödeyeceği ve Taleplerin çok olması durumda hak sahipleri çekilişle belirleneceği söylendi.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Oymak, arazinin sahibi ile sözleşme yapıldığını da belirti. Oymak, Küçük esnafa büyük imkânlar sunulacağını ifade etti. Projede, yüzme havuzu saunası, hamamı olan yeşil alanlarıyla çok güzel bir proje olacağı şimdiden söyleyebilirim dedi. Oymak, esnafa verilecek olan esnaf evlerinin 2 artı bir büyüklüğünde olacağını belirtti.

Ereğli’nin başarılı oda başkanlarından olan Mustafa Oymak Esnafa yönelik olarak yaptığı bu başarılı projesi ise adının duyulması ileşimdiden ses getirdi. Çünkü önemli bir eksikliğe imza attı.

Bizlerde Oymak’ı kutluyor ve kendisini bu hizmet yolunda başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.