1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Özbudak’a Kuskuncuk ve Bulgurluk'ta görkemli karşılama
Özbudak’a Kuskuncuk ve Bulgurluk'ta görkemli karşılama

Özbudak’a Kuskuncuk ve Bulgurluk'ta görkemli karşılama

Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi başkan adayı Duran Özbudak Kuskuncuk ve Bulgurluk Mahallelerinde vatandaşlar, Özbudak’ı kurbanlar keserek meşalelerle karşıladı.

A+A-

Konya’nın Ereğli İlçesinde, Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanlık seçimlerine sayılı günler kala adaylar seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başkan adayı Duran Özbudağın Kuskuncuk ve Bulgurluk Mahallelerine yapmış olduğu ziyaretlerde  yoğun bir ilgiyle karşılanan Özbudağı mutlu etti.
Çiftçiler tarafından gösterilen o sevgi Başkan adayı Duran Özbudağın yaptığı konuşmalar sırasında yapılan Tezahüratlarla da görüldü. Duran Özbudak yapmış olduğu konuşmasında; Çok kıymetli çiftçilerimiz, bu güzel, sıcak ve samimi karşılama için hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu görev bize verilirse sizlerin bu güvenini boşa çıkarmamak için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Biliyorsunuz 3 Temmuz’da Pancar Ekicileri Kooperatifinin bir seçimi var. Bu seçim Ereğli için çok önemli bir seçim, İnanın Pancar Kooperatifinin var olma seçimidir. Benim adıma bir seçim değil çiftçi adına bir seçim, Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Türkiye’de kurulan otuz bir kooperatif içinde en son kooperatifti ama bizim bıraktığımız dönemde Türkiye’ de satış anlamında ikinci kooperatifti. Bizim dönemimizde hiç kimse kapıdan döndürülmedi. Şimdi ne oluyor, bakıyoruz biz çiftçi çocuğuyuz, çiftçinin içinden yetiştik diyenler çiftçinin halinden hiç anlamıyor. Herhalde, Yüzde 25 mevzusu çıkarttılar. Zaten paraları olsa gider dışarıdan alır. Bu kooperatifler çiftçinin yanında olmazsa çiftçinin ayakta duracak hali kalmaz. Ereğli Pancar Ekicilerinin asli görevi çiftçisine gübresini, mazotunu, tohumunu, ilacını, yemini, küspesini en kaliteli ve en ucuz şekilde vermekle mükelleftir.

dsc-8946-kopya.jpg

Bu dört yılda gördünüz ve bizim daha önce yaptığımız işleri de biliyorsunuz. Yirmi dört yıl amcam yönetti, dört yılda biz yönettik. Bu kooperatifin kapısından hiç kimseyi döndürmedik, kimsesin senedi geçti diye gırtlağına yapışmadık. Bugün bakıyoruz çiftçi çocuğuyuz diyenler üç gün geçti diye telefon, on gün geçti diye icra, Ne oluyor kardeşim! Kaçan mı var? Çiftçinin durumu ortada, cebinde para olsa öder zaten. Sahtekâr değil bu çiftçi. Biraz anlayışlı olmak lazım. Biz de olduğu durumlar oldu. İdare ettik ama. Çiftçi bir hasat dönemi daha geçirir. Hasadını kaldırır da öder diye bekledik. Biz bazıları gibi burayı üç beş kişinin kullandığı kurum yapmadık. Bunların uyguladığı sistem inanın tefeci sistemi gibi sözleri ifa ederek iddialı açıklamalarda bulundu.

dsc-8954-kopya.jpg

Burası kazanç kapısı mı? Ticarethane değil burası. Kafanıza göre iş yapamazsınız. Kafasına göre yaptıkları işler var ama. Lidaş kurdular, Allah razı olsun iyi yaptılar. Mısır aldılar beş bin ton iyi yaptılar. Beş bin aldılar ben yirmi bin ton mısır alacağım. Alabildiğim kadar fazlasını alacağım. Bu sene alınan mısır 2800-3000 lira arasında aldılar. Sonra yandaş firmaya devrettiler onlara 3800 liraya sattılar. Bu aradaki fark kimin cebine gitti? Kendilerinin ve yandaşlarının cebine gitti. Bunun hesabını soracağım. Bu paralar çiftçinin hakkı, bu paralar çiftçinin cebine girecek öyle üç beş kişinin cebine girmeyecek. Söküm makinesi aldım diyor, çok güzel ettin lazımdı evet. Söküm makinesi aldı iki yıldır ortada yok. Kaç kişinin pancarını söktünüz?  Kendisinin 1500 dekar pancarı vardı oraları sökmek için mi aldın? Ne kadar fatura kestirdin de Pankobirlik’e, Açıkla bunları bakalım bir görelim.

dsc-9029-kopya.jpg

Gitti döner dükkanı açtı, çiftçiye zarar ettirdi o döner dükkanından. Burası ticarethane mi? Dört kişiye iş vermek için mi açtın orayı? Bizim dönemimizde otuz bir kişi ile yapılan işler şu anda yüz yedi kişi ile yapılıyor. Günah değil mi?  O kadar kişinin parası çiftçinin cebinden çıkıyor. Bizim dönemimizde satılan gübrede, tohumda, ilaçta hiçbir esnaf bizden aşağı fiyat açıklayamazdı. Şimdi gidin bakın Pancar Kooperatifi tüm çarşıdaki esnafın hepsinden pahalıya satıyor. Nerde kaldı Pancar Kooperatifi? Bir döner dükkanı açarsan oraya da 4 milyon lirayı gömersen olacağı o çiftçiye gübreyi de veremezsin, tohumu da veremezsin. Bizim zamanımızda dişle tırnakla kazıyarak sermaye getirildi.  O sermayeyi kimsenin çar çur etmeye hakkı yok. İki yıldır neden bilanço açıklanmıyor? Ereğli Pancar Kooperatifi hayatında görmediği şeyi görüyor. Üç kere haciz geldi ya. Eğer bu arkadaşlar bir dört yıl daha kalırlarsa inanın bana; Ereğli Süt Birliğinin akıbeti neyse buranın da akıbeti o olacak! Onun için kooperatif benim babamın malı değil, kooperatif hepimizin, sizlerin.  Kooperatifinize sahip çıkın. Burası bizim bıraktığımızda el ile gösterilen yerlerden bir tanesiydi. Şu anda batık durumda! Eğer görev bize verilirse nasıl toplayacağız bilemiyorum ama onunda çaresine bakacağız. Herkes dikkatli olsun elini vicdanına koysun. Nihayetinde hepimiz bu kooperatifin ortağıyız. Bizler gelip geçiciyiz. Bu değer hepimizin değeri, bizden sonraki nesillerde faydalanacak. Kesinlikle ve kesinlikle hepimiz kooperatife sahip çıkacağız.

dsc-9037-kopya.jpg

Bir sürü ayak oyunuyla yine seçimde film çevirmeye çalışıyorlar. Ama bunun önlemini alacağım. Kimseye de ayak oyunu yaptırmayacağım. 3 Ay da gittim, Tarım Bakanlığına itiraz ettim. Silinen üyeleri geri kazandırdım. Kardeşim, sen neden korkuyorsun çiftçiden? Çiftçinin iradesi sandığa yansısın Buranın gerçek daimi o çiftçiler. Vay efendim beş yıldır alışveriş yapmamış, yapamamış olabilir şu durumda sen neden siliyorsun? Korkunun ecele faydası yok, irade sandığa yansıyacak. Herkes elini vicdanına koysun. Bizim dönemimizde biz iyi yaptıysak bize verin ama bu dört yılda bu arkadaşlar iyi yaptıysa onlara verin, helali hoş olsun sözleriyle konuşmasını tamamlayan Özbudak çiftçilerin desteklerine talip olduğunu bu sözlerle ifade etti.

dsc-8874-kopya.jpg

Bulgur mahallesinde adeta başkan gibi karşılanan Duran Özbudak gerçekleştirilen toplantı sonrasında bir çiftçi tarafından Özbudağın doğum günü olması nedeniyle pasta kesilerek doğum gününü kutladılar.
Özbudak kendisine gösterilen oldukça sıcak ve samimi destek nedeniyle mutlu olduğu görüldü.

dsc-8920-kopya.jpg

dsc-9031-kopya.jpg

dsc-9054-kopya.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.