1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Özbudak’tan önemli açıklama!
Özbudak’tan önemli açıklama!

Özbudak’tan önemli açıklama!

Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Duran Özbudak yaptığı açıklamada önemli iddialarda bulundu.

A+A-

DEĞERLİ ÇİFTÇİ KARDEŞLERİM

3 Temmuz günü yapılacak olan Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulunda oy kullanımı ile ilgili yapılan spekülatif açıklamalar nedeniyle çiftçilerimizin kafası karıştırılmak istenmektedir. Bu günleri çok önceden görerek, bu yönetimin usulsüz olarak sildiği ortaklarımızın haklarını savunmak için Mart ayında Tarım Bakanlığı’na yapmış olduğum başvuru sonucunda yapılan işlemlerin usulsüz olduğu kanıtlanmış ve Tarım Bakanlığı müfettişleri tarafından seçimde eski listelerin kullanılması Pankobirlik yönetimine tebliğ edilmiştir. 2018 yılında oy kullanmış olan tüm üyelerimizin bu genel kurulda da oy kullanma hakkı geri kazandırılmıştır. Çiftçinin iradesinden kimse korkmasın! Korkunun da ecele faydası yoktur! Geçen seçimde olduğu gibi çeşitli ayak oyunlarıyla çiftçinin iradesine kimse ipotek koyamayacaktır.

Bizim yaptığımız konuşmaların bazı bölümlerini kırpıp aleyhimize kullanmaya çalışan mevcut yönetime sesleniyorum. Biz mısır ve buğday alımlarının yanı sıra domates ve havuç gibi diğer ürünlerde de piyasayı regüle edeceğimizi belirttik. Tabii ki mısır da alacağız buğday da, bütün çiftçilerimiz müsterih olsun. Şu anda mısır ve buğday’ın dünya piyasasında zaten alıcısı olduğunu ifade etmek için mısır ve buğday alan tüccar çok ifadesini kullandım. Mısır ve buğday alımı yapmayacağız diye bir ifade kullanmadım. Ürün çeşidi gözetmeksizin, piyasa değeri düşen ürünlerin fiyat regülâsyonunun yapılacağının altını çizmek için bu konuşmayı yaptım. Bunu da çiftçinin mağduriyet yaşamaması adına dile getirdim.

Bu yıl küspe alamadığını belirten çiftçilerimizin sesi olmak adına buradan mevcut yönetime seslenmek istiyorum. Bu çiftçinin hakkı olarak aldığınız 10 bin ton küspeyi ne yaptınız? Bugün çiftçilerimiz panko birlik’e gidip yem soruyor, yok yanıtı alıyorlar. Soruyorum, nasıl bir kooperatif çiftçisine yok der? Neden yok diye sormazlar mı? Panko birliğe ait araçların ve pankobirlik’te çalışan personelin mevcut yönetim adına seçim kampanyasında çalışması doğru mudur? Çiftçinin parasının birilerinin çıkarları doğrultusunda kullanılması uygun mudur?

İfadelerinde bulunan Duran Özbudak yaptığı açıklamada çok sayıda soruyu mevcut yönetime yöneltmiş oldu.

duran-ozbudak.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.