1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Özdoğan’dan 10 Kasım Mesajı
Özdoğan’dan 10 Kasım Mesajı

Özdoğan’dan 10 Kasım Mesajı

Ereğli Eski Belediye Başkanı Ereğli Siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Özdoğan Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Yüce Önderimiz Atatürk’ü eb

A+A-

Ereğli Eski Belediye Başkanı Ereğli Siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Özdoğan Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Yüce Önderimiz Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız günün 78. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Atatürk’ün Anadolu’da yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, kısa sürede tüm yurda yayılarak bütün dünyaya örnek olmuştur. O`nun yokluklara ve tüm güçlüklere rağmen zaferle sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşı, büyük milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa olan tutkusunun en büyük göstergesidir. Tarih sayfalarındaki yerini alan şanlı destan, aslında Atatürk`ün ülkemiz için hayal ettiği aydınlık geleceğin ilk adımını oluşturmuştur. Zaferle taçlandırdığı milli mücadelenin ardından tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesini başlatarak, millet egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Atatürk’ün aziz hatırasına ve mirasına sahip çıkarak, kurduğu Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak en büyük görevimizdir.10 Kasım Günü aramızdan ayrılan, Ulu Önder Atatürk’ün insanlığa ışık ve hayat kaynağı olmaya devam eden düşünceleriyle aydınlattığı yolda yürümeye, Türk Vatanı’nın bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma, yüceltme, azim ve kararlılığı ile memleketimizin yarınları için çalışmaya devam ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal’in; “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir, benim fikirlerimi, duygularımı anlıyor ve hissediyorsanız bu kâfidir” sözleri ile her 10 Kasım’ı Atatürk’ün temel felsefesini, eserlerini anmak, anlamak ve dikkatlerimizi O’nun düşüncelerine yöneltmek için bir fırsat olarak görüyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.