1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Özel Çocuklar Spor Oyunlarında Buluştu
Özel Çocuklar Spor Oyunlarında Buluştu

Özel Çocuklar Spor Oyunlarında Buluştu

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi ile Ereğli Belediyesi koordinatörlüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler...

A+A-

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi ile Ereğli Belediyesi koordinatörlüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü Gösteri Grupları’nın katılımıyla gerçekleştirilecek olan 5. Ereğli Özel Eğitim Etkinlikleri ve Özel Çocuklar Spor Oyunları başladı.

Oyunlar İBB Mehteran Takımı Eşliğinde Gar Binası önündeki yürüyüş ile başladı. Oğuzata Sosyal Tesisleri önünde mehteran takımı gösterileri sonrası protokol konuşmaları yapıldı. Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Vefa Demirkıran 5.’si düzenlenen Özel Çocuklar Spor Oyunlarına katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Oyunların Ereğli için önemine değinen Demirkıran, önümüzdeki yıllarda etkinliğin daha da genişletilerek yapılmasını arzu ettiklerini söyledi. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise güzel bir etkinlik yaşandığını ve her yıl üzerine koyarak büyüdüğünü ifade etti ve Yerel Yönetim olarak engelli vatandaşlar ve aileleri için daha fazla destek sağlayacaklarını ve onların yüklerini hafifleteceklerini kaydetti. Özgüven daha kapsamlı bir Engelli Birimi kurarak sorunları kısa sürede çözeceklerini belirtti. Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise etkinliğe destek olan herkese teşekkür etti ve en çok alkış ve teşekkürü hak edenlerin ise engelli gençlerin aileleri olduğunu söyledi. “Allah bu insanlara özel görev vermiş” diye konuşan Erden devlet olarak son yıllarda engelli bireyler için büyük destekler verildiğini belirtti. Bugün özel bir gün yaşandığını kaydeden Kaymakam Erden, her bireye eğitim, bilgi ve görgü aktarıldığı zaman neler başarıldığının görüldüğünü vurguladı ve emeği geçenlere teşekkür etti. Program çeşitli eğlenceler, animasyonlar, kukla gösterileri gibi etkinliklerle devam ederken, kermes açılışı ile son buldu. Etkinliğe; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü Sanat Ekibi, Ereğli Şehit Mustafa Yurter Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Öğretmen Abdurrahim İlkokulu, Şehit Kamil Atalay İlkokulu, Mithat Paşa İlkokulu, Toki İlkokulu, Ereğli Özel Eğitim Merkezleri, Ereğli Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Barbaros İlkokulu, 100. Yıl İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, TED Koleji, Ereğli Belediyesi Ana Okulu da katılarak destek oldular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.