1. HABERLER

  2. Özgecan ASLAN için;

Özgecan ASLAN için;

Her yıl  fiziksel ve cinsel şiddete  maruz kalan yüzlerce kadının yaşama hakkı elinden alınmaktadır. 2015 yılının –sadece- iki ayında şiddetten ...

A+A-

Her yıl  fiziksel ve cinsel şiddete  maruz kalan yüzlerce kadının yaşama hakkı elinden alınmaktadır. 2015 yılının –sadece- iki ayında şiddetten  37 kadın hayatını kaybetmiştir. 2012 yılında 139, 2013 yılında 231,   2014 yılında 287 kadın öldürülmüştür. Sadece 2014 yılında 161 kadın taciz ve tecavüze maruz kalmıştır( Adli makamlara yansımayan daha yüzlercesi). Her yıl giderek artan sayılarla kadın cinayetleri karşımıza çıkmaktadır. Bu kadınlar; bıçaklandılar, boğuldular, ateşli silahlarla vuruldular, yakıldılar, öldürüldüler.

Kadın cinayetlerin bir çoğu normalleştirilmiştir. Bu ölümlerin nedeninin aranması gerektiği  doğrudur, hiç bir erkek şiddeti tesadüfi değildir. Ancak  nedenler hep yanlış  yerlerde aranmıştır. Bu nedenler; kadınların giyimiyle, saç rengiyle, makyajıyla ilgili değildir. Bir maddeye bağlı kontrol kaybı değildir. (O kadar kontrol kaybında istismarda bulunmak daha  zor olsa gerek?). Erkeklik hormonu testestorunun fazla  salgılanmasından  da kaynaklı değildir. Özgecan  olayı  ve bütün bu olaylar sapkınlığın rol oynadığı kadar  toplumsal , hukuksal da  bir sorundur. Kişinin kendini sevmemesi, değer vermemesi , kendisine olan öfkesinin  kadın bedeninde, bir kadının canında  ihlalidir. “Reddedilmeye tahammül edemeyen güçlü erkliğin, en güçsüz kanıtıdır.”  Geriye kalan bizler kaygı dolu günler yaşamaya devam ederken, ya sıradaki kurban,  ya da hala sessiz  tanıklar olacağız. Ereğli Sağlık Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirmiş olduğum Çocuk İstismarı eğitiminde , çocuklara istismar karşısında neler yapmaları gerektiğinden bahsederken,  böyle bir durum karşısında çığlık atmalarını (bazen çığlıklar duyulmasa da) söylemekteyim, bu üzücü olayların sonrasında öncelikli eğitimin konuyla ilgili toplumsal duyarlılığın olması gerektiğine inandık.

Yaşayabilseydi psikolog olacak olan meslektaşım için çok üzgünüm. Ereğli Sağlık Müdürlüğü olarak, Özgecan’ın ailesine ,sevdiklerine, tüm kadınlara başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Hiçbir kadının ihtiyacı olmaması dileğiyle, acil telefon hatlarını Müdürlüğümüz olarak verme gereği duyuyoruz.

 

Acil telefon hatları

ALO 155 Polis İmdat,

ALO 156 Jandarma İmdat

ALO 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı (7 Gün 24 Saat Ücretsiz Hizmet Verir)

112 ACİL

Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı- 0212 656 96 96

Gelincik Hattı 444 43 06.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.